Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruhepatit bulaşı

Soru:"Hepatit Bulaşı"

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Hepatit Bulaşı"

merhaba hocam benim sorum olacaktı hepatit b cinsel ilişki,kan yolu ve anneden bebeğe doğum sırasında geçer diye biliyorum ama bazı şeylerde aynı evde yaşayan aile fertlerinde de bulaş olur diyor nasıl oluyor sonuçta ben annemle babamla kardeşimle yaşıyorum onlarla olmaması gerekmezmi ya cinsel ilişki ya kan ya da doğum sonrası gibi durumlar olmadığına göre nasıl oluyor böyle bi şey lütfen bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum saygılarımla
DoçDr M Akif BUYUKBESE

13 18:53:32

Mekanizma cok aydinlik olmamakla birlikte, tum istatistikler ve epidemiyolojik veriler aile ici bulasin yuksek oldugunu gosteriyor Bu arada hepatit b tukruk, idrar, meni, ter gibi vucut salgilarinda olabiliyor O yuzden evde herkesin asili olmasi asinin tuttugunun tespiti araliklarla kontrolu ideal yontem bugun icin tabak catal ve kasigin, havlunun ayrilmasi oteki baska mikroorganizmalar icin de hijyen anlamina gelecektirIyi gunler dilerim

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com