Bir Yudum Biradan Çok Şey Çıkıyor |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Yudum Biradan Çok Şey ÇıkıyorAMATEM'in araştırmasına göre, öğrenciler arasında başta esrar ve eroin olmak üzere ********** maddelerin kullanımı artıyor Doç Dr Nesrin Dilbaz , ***** kullanan öğrencilerin esrar ve hap gibi ********** maddelere daha rahat geçtiklerini söylerken polis de okullarda ********** tacirlerine karşı önlemler almaya başladı Ankara ***** ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitimi Merkezi (AMATEM), İstanbul, Adana, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Samsun'da 6 bin 149 lise öğrencisinin katılımıyla ********** ve ***** kullanımıyla ilgili araştırma yaptı Katılımcıların yüzde 55'inin erkek, yüzde 45'inin ise kız olduğu araştırmaya göre, öğrencilerin yüzde 5'i herhangi bir ********** madde kullanmış Öğrenciler en çok sentetik hap ve uçucu maddeler kullanıyor Araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 5'i, kız öğrencilerin ise yüzde 13'ü esrar kullanıyor Yine erkek öğrencilerin yüzde 09'u, kız öğrencilerin ise yüzde 07'si eroin kullanıyor AMATEM Klinik Şefi Doç Dr Nesrin Dilbaz, ***** kullanan öğrencilerin esrar ve hap gibi ********** maddelere daha rahat geçtiklerini vurgulayarak öğrencilerin ***** kullanım oranının son 1 yılda yüzde 35'e yükseldiğini belirtti Dilbaz, öğrencilerin yüzde 5'inden fazlasının doktor gözetiminde sakinleştirici hap kullandığını ifade etti NARKOTİK'TEN ÖZEL EKİPLER İstanbul Narkotik Şube ekipleri de ********** tacirlerine karşı harekete geçti Bu amaçla okulların önlerinde ve çevre kafelerde ********** çetelerine karşı mücadele edecek özel ekipler kuruldu Narkotik Şube Müdürlüğü ile ilçe milli eğitim müdürlükleri işbirliği yaparak okullarda **********ya yönelik paneller düzenleyecek Emniyet yetkilileri, ********** satıcılarının özellikle özel okullar ve lüks semtlerde bulunan devlet okullarında faaliyet gösterdiklerini belirtti Çetelerin, ********** madde satışında genellikle madde bağımlısı gençleri kullandıklarını anlatan emniyet yetkilileri, madde bağımlılığının ilköğretim seviyesine indiğini söylediler Kaynak : Baypostacom |
|