Yeşil Çayı Şimdi Hemen İçmeye Başlamak İçin 25 Neden |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Çayı Şimdi Hemen İçmeye Başlamak İçin 25 NedenYeşil Çayı şimdi hemen içmeye başlamak için 25 neden: * o Yeşil çay, sağlığa olan müthiş yararları nedeniyle dünya çapında giderek çok popüler bir içecek durumuna gelmiştir o Yeşil çayın sağlığınıza sağlayabieceği faydalar son derece hayret vericidir o Ve eğer bugün 3-4 bardak yeşil çay içmiyorsanız, sağlığınız için kesinlikle büyük bir lütuf yapmıyorsunuz demektir 1 Yeşil çay ve kanser: Yeşil çay kanser riskini azaltır Yeşil çay, C vitamininden 100 misli daha etkili ve E vitamininden 25 misli daha iyidir Bu durum kansere bağlı olduğuna inanılan hücrelerin korunmasına yardım eder 2 Yeşil çay ve kalp hastalıkları: Yeşil çay, kolesterol seviyesini düşürerek, kalp hastalığına ve felce karşı koruyucu olur Kalp krizinden sonra bile, hücre ölümlerini önler ve kalp hücrelerinin geri kazanılmasını hızlandırır 3 Yeşil çay ve yaşlanmayı geciktirme: Yeşil çay, serbest radikallere karşı savaşan Polyfenol adlı bir antioksdan içerir Bunun anlamı, yaşlanmaya karşı savaşmada ve uzun ömürlü olmayı desteklemede yardımcı olur 4 Yeşil çay ve kilo verme: Yeşil çay kilo vermenize yardımcı olur Yeşil çay yağları yakar ve metabolizma hızına doğal olarak destek sağlar Bir günde 70 kaloriye kadar yakar Bunun anlamı 1 yılda 3-4 kg zayıflama demektir 5 Yeşil çay ve deriniz: Yeşil çaydaki antioksidan, kırışma ve cilt yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı cildi korur Yeşil çay yrıca cilt kanserine karşı savaşa da yardımcı olur 6 Yeşil çay ve artrit (mafsal iltihaplanması): Yeşil çay, romatoid artrit riskine karşı koruma ve azalma sağlar Yeşil çay, kıkırdak dokuyu tahrip eden enzimi bloke ederek, bu dokuyu kruyarak sağlığınıza faydalı olur 7 Yeşil çay ve kemikler: Bu konudaki en önemli nokta, yeşil çayda bulunan yüksek florid miktarıdır Kemiklerinizi kuvvetli tutmaya yardımcı olur Her gün yeşil çay içerseniz, kemik yoğunluğunun korunmasına yardım eder 8 Yeşil çay ve kolesterol: Yeşil çay, kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur Ayrıca kötü kolesterol seviyesini düşürerek, iyi kolesterol ile kötü kolesterol oranını da iyileştirir 9 Yeşil çay ve obezite (aşırı şişmanlık): Yeşil çay, yağ hücrelerindeki glikozun hareketini durdurarak, obeziteyi önler Sağlıklı bir diyette iseniz, düzenli spor yapın ve Yeşil çay için, obez olma ihtimali kalmaz 10 Yeşilçay ve şeker hastalığı: Yeşil çay, lipit ve glikoz metabolizmasını iyileştirir, kan şekeri seviyesindeki hızlı artışları önler ve metabolizma hızını dengeler 11 Yeşil çay ve Alzheimer: Yeşil çay, hafızanızın desteklenmesine yardımcı olur Alzheimer için bir tedavi yöntemi olmamasına rağmen, beyinde Alzheimere yol açan azaltılmış asetilkolin işleminin yavaşlamasına yardım eder 12 Yeşil çay ve Parkinson: Yeşil çaydaki antioksidan, beyinde Parkinson hastalığına neden olan hücre hasarının önlenmesine yardım eder Yeşil çay içen insanlar Parkinson'un gelişmesinden daha az etkilenir 13 Yeşil çay ve karaciğer: Yeşil çay, karaciğer problemi olan insanlarda organ nakli başarısızlığının ölenmesine yardım eder Araştırmalar, yeşil çayın yağlı karaciğerdeki zararlı serbest radikalleri yok ettiğini göstermiştir 14 Yeşil çay ve yüksek kan basıncı: Yeşil çay, yüksek kan basıncının önlenmesine yardım eder Yeşil çayın içilmesi, yüksek kan basıcına yol açan angiotensin enzimini kontrol altında tutarak, ka n basıncının düşük tutulmasına yardımcı olur 15 Yeşil çay ve gıda zehirlenmesi: Yeşil çayda bulunan catechin (kateşin), gıda zehirlenmesine neden olan bakterileri öldürebilir ve bu bakterilerin ürettiği toksinleri yok eder 16 Yeşil çay ve kan şekeri: Kan şekeri yaşın ilerlemesi ile artmaya eğilimlidir, ancak Yeşil çayda bulunan polyphenil ve polysakkaritler kan şekeri seviyesini düşürmeye yardım eder </FONT 17 Yeşil çay ve bağışıklık: Yeşil çayda bulunan polyphenol ve flavonoidler, enfeksiyonlara karşı savaşıp sağlığınızı güçlendirerek, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur 18 Yeşil çay ve soğuk salgınlığı/grip: Yeşil çay, soğuk almanızı ve grip olmanızı önler Yeşil çaydaki C vitamini, grip ve genel soğuk algınlığı tedavisine yardımcı olur 19 Yeşil çay ve astım: Yeşil çayda bulunan Theophylline (Merkezi sinir sistemi üzerinde uyarıcı etkisi bulunan doğal bir ksantin türevi), astımın şiddetini azaltır ve bronş kanallarını destekleyen kasları gevşetir 20 Yeşil çay ve kulak enfeksiyonu: Yeşil çay, kulak enfeksiyonu problemin yardımcı olur Kulağı doğal şekilde temizlemek için, yeşil çaya bir pamuk stiği daldırın ve enfekte olmuş kulağı temizleyin 21 Yeşil çay ve Herpes hastalığı: Yeşil çay, Herpes hastalığının lokal interferon tedavisinin etkinliğini arttırır Önce Yeşil çay kompresi uygulanır ve sonra interferon tedavisinden önce cildin kurumasını sağlayın 22 Yeşil çay ve diş çürümesi: Yeşil çay, diş hastalıklarına yol açan bakteri ve virüsleri yok eder Ayrıca ağız kokusuna neden olan bakterilerin gelişmesini de yaavaaşlaatır 23 Yeşil çay ve stres: Yeşil çayda bulunan bir amino asit olan L-theamine, stresin ve endişenin/kaygının hafiflemesine yardımcı olur 24 Yeşil çay e alerji: Yeşil çayda bulunan antioksidan bir madde olan EGCG (epigallocatechin gallate) alerjileri hafifletir Eğer alerjiniz varsa, gerçekten yeşil çay içmelisiniz Yeşil çay ve HIV virüsü: Japonya'daki bilim adamları, yeşil çayda bulunan EGCG maddesinin HIV virüsünün sağlıklı bağışıklık hücrelerine yapışmasını durdurabildiğini bulmuşlardır Bunun anlamı, yeşil çay HIV virüsünün yayılmasını durdurmabilmektedir |
|