Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım, engel, spora

Astım Spora Engel Değil

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astım Spora Engel Değil

Prof Dr Bülent Tutluoğlu, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon astım hastası bulunduğunu, astımlı olmanın spor yapmaya engel olmadığını söyledi

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği'nin (TÜSAD) astıma yönelik başlattığı kampanya çerçevesinde Adana Seyhan Kültür Merkezi'nde "Astım engel değildir" konulu toplantı yapıldı
Toplantıda bir konuşma yapan TÜSAD Astım Araştırma Grubu Başkanı Prof Dr Bülent Tutluoğlu, "Astım hastası olmanız spor yapmanıza engel değildir" dedi
Astımın kontrol altına alınabilir düzenli tedaviyle normal seviyeye getirilebilir bir hastalık olduğunu aktaran Prof Dr Tutluoğlu, TÜSAD olarak insan yaşamını etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren astıma dikkat çekmek istediklerini kaydetti
Tutluoğlu, "Astımın düzenli tedavi ve kontrol altına alındığında hayata engel olmadığına dikkat çekmek istiyoruz TÜSAD olarak ana hedefimiz solunum sisteminin yapı, fonksiyon ve hastalıkları ile ilgili konularda mesleki ve toplumsal eğitimi, araştırmaları yaparak halkımızın akciğer sağlığını korumaktır" diye konuştu
Türkiye'de 5 milyon civarında astım hastası olduğunu ifade eden Tutluoğlu, yetişkinlerde astıma yakalanma oranının yüzde 5, çocuklarda ise yüzde 10 olduğunu kaydetti
Kontrol altına alınamayan astım hastalığı sayısının yüzde 1 olduğunu vurgulayan Tutluoğlu, "Kontrol altına alınamayan astım hastalığı bile düzenli ve disiplinli tedavilerle kontrol altına alınabilir Astım hastası olmanız spor yapmanıza engel değildir Astım hastası olmanız, sürekli astım semptomlarıyla yaşamanız demek değildir Astım kontrol altına alınabilir, düzenli tedaviyle normal seviyeye getirilebilir" şeklinde konuştu

(CİHAN)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com