Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başladı, başvuruları, lisans, sağlıkçılara, tamamlama

Sağlıkçılara Lisans Tamamlama Başvuruları Başladı

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sağlıkçılara Lisans Tamamlama Başvuruları Başladı

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, lisans tamamlama hakkı tanınan sağlık çalışanlarının ön başvurularının Ağustos ayı içinde alınacağı bildirildi

Yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan protokol çerçevesinde ön lisans mezunu hemşire ve sağlık memurları için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, ebeler için Erzurum Atatürk Üniversitesi, sağlık eğitim enstitüsü mezunları için ise Malatya İnönü Üniversitesinde lisans tamamlama programı açılacağı belirtildi
Açıklamaya göre, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde lisans tamamlama programına başlayacak ebe, hemşire, sağlık memuru ve sağlık eğitim enstitüsü mezunlarının ön başvuruları Ağustos ayı sonuna kadar alınacak
Sağlık Bakanlığı, TC Sağlık Bakanlığı adresine ön başvurularını yapanlara ait listeyi Ağustos sonuna kadar ilgili üniversitelere gönderecek
Ön lisans mezunu hemşire, ebe ve sağlık memurlarına 2 yıllık programı tamamlamak için 4 yıl, sağlık eğitim enstitüsü mezunlarına ise 1 yıllık programı tamamlamak için 2 yıl süre tanınacak
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, konuya ilişkin açıklamasında, lisans tamamlama programı sadece ebe, hemşire, sağlık memuru ve sağlık eğitim enstitü mezunları ile sınırlı kalsa da gelinen aşamayı önemli saydıklarını, bu hakkın tüm sağlık çalışanlarına tanınması için çabalarının devam edeceğini belirtti

AA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com