Modem Hataları Ve Çözümleri |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Modem Hataları Ve ÇözümleriBağlantı Hataları Ve Çözüm Yolları ; Hata No: 600 Hata Mesajı: An operation is pending Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Modemi kullanabilecek programları kapatın 3- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın Hata No: 601 Hata Mesajı: The port handle is invalid Çözüm: 1- Denetim Masası /Modem/Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir 3- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 602 Hata Mesajı: The port is already open Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın 3- Modemi kullanabilecek programları kapatın 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 603 Hata Mesajı: Caller’s buffer is too small Çözüm: 1- Port Hızı çok düşükse karşılaşılabilir Port Hızı yükseltin 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Bağlantı Noktası Ayarları Bölümünde "FIFO" çok düşükse karşılaşılabilir"FIFO"yu yükseltin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 604 Hata Mesajı: Wrong information specified Çözüm: 1- Kullanıcı Adı ve Şifre’yi yeniden yazın 2- Yeni bir çevirmeli ağ bağlantısı oluşturun Hata No: 605 Hata Mesajı: Cannot set port information Çözüm: 1- Yeni bir çevirmeli ağ bağlantısı oluşturun 2- Modemi yeniden Windows’a tanıtın 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- İletişimi yeniden yükleyin Hata No: 606 Hata Mesajı: The port is not connected Çözüm: 1- Denetim Masası /Modem/Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir 3- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın 4- Bilgisayarı yeniden başlatın 5- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 607 Hata Mesajı: The event is invalid Çözüm: 1- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 2- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin 3- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 4- İletişimi yeniden yükleyin Hata No: 608 Hata Mesajı: The device does not exist Çözüm: 1- Çevirmeli Ağdaki bağlantıda doğru modemin seçili olduğundan emin olun 2- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin 3- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 609 Hata Mesajı: The device type does not exist Çözüm: 1- Çevirmeli Ağdaki bağlantıda doğru modemin seçili olduğundan emin olun 2- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin 3- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 610 Hata Mesajı: The buffer is invalid Çözüm: 1- Port Hızı çok düşükse karşılaşılabilir Port Hızı yükseltin 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Bağlantı Noktası Ayarları Bölümünde "FIFO" çok düşükse karşılaşılabilir"FIFO"yu yükseltin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 611 Hata Mesajı: The route is not available Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 3- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 5- İletişimi yeniden yükleyin Hata No: 612 Hata Mesajı: The route is not allocated Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 3- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 5- İletişimi yeniden yükleyin Geri Hata No: 613 Hata Mesajı: Invalid compression specified Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "&K3" yazmak problemi çözebilir (Alternarif olarak "&K0"ı deneyin) 3- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 614 Hata Mesajı: Out of buffers Çözüm: 1- Port Hızı çok düşükse karşılaşılabilir Port Hızı yükseltin 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Bağlantı Noktası Ayarları Bölümünde "FIFO" çok düşükse karşılaşılabilir"FIFO"yu yükseltin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 615 Hata Mesajı: The port was not found Çözüm: 1- Denetim Masası /Modem/Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir 3- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın 4- Bilgisayarı yeniden başlatın 5- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 616 Hata Mesajı: An asynchronous request is pending Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Ctrl + Alt + Del ile problem çıkardığını düşündüğünüz programın görevini sonlandırın 3- O Programı Uninstall edin Hata No: 617 Hata Mesajı: The port or device is already disconnecting Çözüm: 1- Modemin bağlantıyı tamamen kesmesini bekleyin 2- Bilgisayarınızı yeniden başlatın Hata No: 618 Hata Mesajı: The port is not open Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın 3- Modemi kullanabilecek programları kapatın Hata No: 619 Hata Mesajı: The port is disconnected Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın 3- Modemi kullanabilecek programları kapatın Hata No: 620 Hata Mesajı: There are no endpoints Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 3- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 4- İletişimi yeniden yükleyin Hata No: 621 Hata Mesajı: Cannot open the phone book file Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun Hata No: 622 Hata Mesajı: Cannot load the phone book file Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun Hata No: 623 Hata Mesajı: Cannot find the phone book entry Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun Hata No: 624 Hata Mesajı: Cannot write the phone book file Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun Hata No: 625 Hata Mesajı: Invalid information found in the phone book Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun Hata No: 626 Hata Mesajı: Cannot load a string Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak yazdığınızı silin Hata No: 627 Hata Mesajı: Cannot find key Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun Hata No: 628 Hata Mesajı: The port was disconnected Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 3- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin 4- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin Hata No: 629 Hata Mesajı: The port was disconnected by the remote machine Çözüm: 1- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 2- Bağlanmak için kullan bölümünde Microsoft VPN Bağdaştırıcısı seçili ise kaldırın 3- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin 4- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 5- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 6- Modemin Sürücü Dosyalarını yenilerek modemi yeniden kurun Hata No: 630 Hata Mesajı: The port was disconnected due to hardware failure Çözüm: 1- Denetim Masası /Modem/Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin Yanlış girilmiş string bu hataya neden olabilir 2- Bilgisayarı yeniden başlatın 3- Çevirmeli Ağ bağlantısının kullandığı modemin doğru modem oldup olmadığını kontroledin 4- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin 5- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Bağlantı Noktası Ayarları Bölümünde "FIFO" çok düşükse karşılaşılabilir"FIFO"yu yükseltin 6- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 631 Hata Mesajı: The port was disconnected by the user Çözüm: 1- Alan Kodu ve Arama Özelliklerini Kullan’ı seçili durumdan çıkartın Kullanılması gereken, hat almak için gerek yada alan kodu olan rakamlar telefon numarası bölümünde bulunmalı 2- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 3- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin Hata No: 632 Hata Mesajı: The structure size is incorrect Çözüm: Hata No: 633 Hata Mesajı: The port is already in use or is not configured for Remote Access dialout Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın 2- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın 3- Modemi kullanabilecek programları kapatın 4- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 5- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 6- Çevirmeli Ağı yeniden kurun Hata No: 634 Hata Mesajı: Cannot register your computer on the remote network Çözüm: 1- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin 2- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın Hata No: 635 Hata Mesajı: Unknown error Çözüm: 1- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 3- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin 4- Gerekirse Yuarıdakilerin Hepsini Yeniden Yükleyin Hata No: 636 Hata Mesajı: The wrong device is attached to the port Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ bağlantısının kullandığı modemin doğru modem oldup olmadığını kontroledin 2- Modemi yeniden Windows’a tanıtın Hata No: 638 Hata Mesajı: The request has timed out Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 3- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 5- İletişimi yeniden yükleyin 6- Bağlantı olmazsa aramayı kesme süresini kontrol edin 7- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin Hata No: 639 Hata Mesajı: No asynchronous net available Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 5- İletişimi yeniden yükleyin 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın Hata No: 640 Hata Mesajı: A NetBIOS error has occurred Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 5- İletişimi yeniden yükleyin 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın Hata No: 641 Hata Mesajı: The server cannot allocate NetBIOS resources needed to support the client Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 5- İletişimi yeniden yükleyin 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın Hata No: 642 Hata Mesajı: One of your NetBIOS names is already registered on the remote network Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 5- İletişimi yeniden yükleyin 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın Hata No: 643 Hata Mesajı: A network adapter at the server failed Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 5- İletişimi yeniden yükleyin 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın Hata No: 644 Hata Mesajı: You will not receive network message popups Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 5- İletişimi yeniden yükleyin 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın Hata No: 645 Hata Mesajı: Internal authentication error Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin 2- Çevirmeli Ağı yeniden kurun 3- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın 4- VPN yi kaldırın 5- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin 6- İletişimi yeniden yükleyin 7- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin 8- Eğer bir PCMCIA kart modem kullanılıyorsa, bu modemi baska bir slota takmayı deneyin |
|