Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyaz, dostoyevski, geceler

Beyaz Geceler (Dostoyevski)

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beyaz Geceler (Dostoyevski)

Beyaz Geceler

Dostoyevski
“Bizler kendi derimiz içinde ebedi yalnızlığa mahkûmuz” T Williams’ın ‘Kızgın Damdaki Kedi’ oyununun girişine koyduğu bu epigramı Beyaz Geceler’in girişine de yerleştirebiliriz Bu uzun öyküde yalnızlık ve çaresizlik karşı konulmaz bir edebi güçle üzerimize çullanır; okurun olduğu kadar yalnızlığı hayalde aşmaya çalışan insanların da

Beyaz Geceler: Beyazlığın üzerinde yalnızlığın lekesi

Dostoyevski

(1821-1881) Rus romancı ve öykü yazarı Çocukluğu sarhoş bir baba ile hasta bir anne yanında geçti Okulu bitirdikten sonra edebiyatla uğraşmak için askerlikten ayrılan yazar Çar I Nikolay’ın baskıcı yönetimine karşı reform hareketlerine katıldı İdam edilmekten son anda kurtulması Dostoyevski’nin üzerinde derin izler bıraktı Vremya ve Epoha adlı iki dergi çıkardı İnsanın iç dünyasının en gizli köşelerini ustaca anlatan yapıtlarıyla 20 yüzyıl roman anlayışını derinden etkileyen yazarın önemli eserlerinden bazıları; Suç ve Ceza İnsancıklar Beyaz Geceler Ezilenler Ölüler Evinden Anılar Kumarbaz Karamazof Kardeşler ve Budala’dır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com