Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
koleji, kolejinin, nedirpolis, polis, puani, puanlari, puanı, taban

Polis Kolejinin Taban Puanı Nedir?Polis Koleji Puanlari, Polis Koleji Taban Puani,

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Polis Kolejinin Taban Puanı Nedir?Polis Koleji Puanlari, Polis Koleji Taban Puani,

polis koleji puanlari, polis koleji taban puani, polis koleji taban puanlari, polis kolejleri Polis kolejinin taban puanı nedir?polis koleji puanlari, polis koleji taban puani,

Başvuru İşlemleri
Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvurular; adayların okumakta oldukları Okul müdürlüklerine yapılacaktır
Öğrenci kaynakları şunlardır

• Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlköğretim Okullarını bitiren öğrenciler ile Lise Hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerdir
Sosyal durum ile ilgili koşullar şunlardır

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan ağır hapis veya 6 ay ve daha fazla hapis, veyahut affa uğramış, paraya çevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet ihtilâs, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflâs gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmî ihale ve alım satıma fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devem etmetke olan bir adlî kovuşturmaya tâbi olmamak,
  • İlköğretim okulunu üç veya daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
  • Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak
  • Polis Kolejine giriş sınavının yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 16 yaşından, hazırlık sınıfı okuyan adaylar için 17 yaşından gün almamış olmak,
  • Öğrenime ara vermemiş olmak,
  • Herhangi bir okuldan, ahlâkî veya disiplin sebebi ile çıkarılmamış olmak,
  • Hazırlık sınıfı hariç, lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
04 Temmuz 1998 tarih ve 23392 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren, Emniyet Genel Müdürlüğüne Bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumlarına Alınacak Öğrencilerde Aranılacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelikte belirtilen sağlık şartlarını taşımak
Öğrenim kilo, boy ve yaş ile ilgili koşullar şunlardır

Y A Ş En az Boy (Santimetre)
  • 12 yaşından gün almamış olanlar 134 cm (dahil)
  • 13 yaşından gün almamış olanlar 139 cm ?
  • 14 yaşından gün almamış olanlar 144 cm ?
  • 15 yaşından gün almamış olanlar 151 cm ?
  • 16 yaşından gün almamış olanlar 156 cm ?
  • 17 yaşından gün almamış olanlar 160 cm ?
Kilo Yönünden Aranan Şartlar;
Ağırlık: Boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ele alınarak, bu rakamlardan 10 kg kadar fazlalığı, 20 kg kadar noksanlığı kabul edilir Örneğin (151) cm boyunda olan bir adayın en fazla 61 kg en az 31 kg ağırlığında olması gerekmektedir
Yaş Yönünden Aranan Şartlar;
Müracaat edilen yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 16 yaşından, hazırlık sınıfı okuyanlar için 17 yaşından gün almamış olmak gereklidir İlköğretim okulunun beşinci sınıfından sonra hangi sebeple olursa olsun yaş tashihi yapmış olanların, tashihten önceki yaşları geçerli sayılır Bu sınıftan önce yapılan yaş tashihlerinde düzeltilmiş yaşa itibar edilir
Şehit ve vazife malulleri çocukları için şu şartlar şuhlardır

• Emniyet Teşkilatında görevli iken şehit veya vazife malulü olanların Polis Kolejine girmeye istekli çocukları, giriş koşullarını taşımaları ve giriş sınavlarında tam puanın en az %50' sini almaları kaydıyla bu konuda ayrılan kontenjandan başarı sırasına göre istifade ettirilirler Bu kontenjan o yıl için koleje alınan asil adayların sayısının %10' unu geçemez
Tahsil yönünden aranan koşullar şunlardır

• Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim Okullarını veya muadili ortaokulları (3) üç ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
  • Yurtdışında öğrenim görenlerden, bu yönetmelik hükümlerine göre sınava girecek adayların öğrenim derecelerinin denkliği Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Bürolarınca yapılmış olmak,
  • Tahsile ara vermemiş olmak,
  • Hazırlık sınıfı hariç, lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak
Başvuru zamanı ve şekli şöyledir

• Kolej giriş sınavına başvurular, her yıl Polis Koleji Müdürlüğü tarafından tespit ve ilan edilen tarihler arasında halen okumakta oldukları Okulu Müdürlükleri?ne şahsen yaparlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Polis Kolejinin Taban Puanları 2011, polis koleji giriş şartları nelerdir, 2011 Polis Kolejinin Taban Puanı, polis koleji giriş şartları ve puanları, polis koleji giriş şartları 2011,

Polis Kolejinin Taban Puanları Ve Giriş Şartları

Emniyet Genel Müdürlüğü polis olmak için öğrencilerde aranan 300 puan şartının 280 puana düştüğünü açıkladı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “2011-2012 eğitim-öğretim döneminde Polis Meslek Yüksekokulu öğrenci adaylığı için istenilen (300) başvuru puanı yerine, Emniyet Genel Müdürlük makamının 2011–2012 Eğitim-Öğretim döneminde Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adaylığı başvurularında, ÖSYM tarafından yapılan 2011 Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6) en az ( 280) ve üzeri puan almış olması gerekmektedir” denildi

Açıklamada, “Bu kapsamda;YGSsonuçları çerçevesinde yapılan değerlendirmeler neticesinde 2011 PMYO giriş sınavı başvuru baraj puanı 280 puana indirilmiştir YGS sınav kategorilerinin herhangi birinden 280 ve üzerinde puan alan adaylar ön başvuruda bulunabileceklerdir” ifadesi kullanıldı

POLİS KOLEJİ
Yapılan Yönetmelik değişikliği ile 2003-2004 Eğitim Öğretim yılından itibaren Polis Koleji’ ne ilk kez kız öğrenci alınacaktır

Başvuru İşlemleri
Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvurular; adayların okumakta oldukları Okul müdürlüklerine yapılacaktır

Öğrenci kaynakları şunlardır

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlköğretim Okullarını bitiren öğrenciler ile Lise Hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerdir

Sosyal durum ile ilgili koşullar şunlardır

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan ağır hapis veya 6 ay ve daha fazla hapis, veyahut affa uğramış, paraya çevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet ihtilâs, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflâs gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmî ihale ve alım satıma fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devem etmetke olan bir adlî kovuşturmaya tâbi olmamak,
İlköğretim okulunu üç veya daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak
Polis Kolejine giriş sınavının yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 16 yaşından, hazırlık sınıfı okuyan adaylar için 17 yaşından gün almamış olmak,
Öğrenime ara vermemiş olmak,
Herhangi bir okuldan, ahlâkî veya disiplin sebebi ile çıkarılmamış olmak,
Hazırlık sınıfı hariç, lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,
Kamu haklarından mahrum bulunmamak
04 Temmuz 1998 tarih ve 23392 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Emniyet Genel Müdürlüğüne Bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumlarına Alınacak Öğrencilerde Aranılacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelikte belirtilen sağlık şartlarını taşımak
Öğrenim kilo, boy ve yaş ile ilgili koşullar şunlardır

Y A Ş En az Boy (Santimetre)

12 yaşından gün almamış olanlar 134 cm (dahil)
13 yaşından gün almamış olanlar 139 cm
14 yaşından gün almamış olanlar 144 cm
15 yaşından gün almamış olanlar 151 cm
16 yaşından gün almamış olanlar 156 cm
17 yaşından gün almamış olanlar 160 cm
Kilo Yönünden Aranan Şartlar;
Ağırlık: Boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ele alınarak, bu rakamlardan 10 kg kadar fazlalığı, 20 kg kadar noksanlığı kabul edilir Örneğin (151) cm boyunda olan bir adayın en fazla 61 kg en az 31 kg ağırlığında olması gerekmektedir
Yaş Yönünden Aranan Şartlar;
Müracaat edilen yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 16 yaşından, hazırlık sınıfı okuyanlar için 17 yaşından gün almamış olmak gereklidir İlköğretim okulunun beşinci sınıfından sonra hangi sebeple olursa olsun yaş tashihi yapmış olanların, tashihten önceki yaşları geçerli sayılır Bu sınıftan önce yapılan yaş tashihlerinde düzeltilmiş yaşa itibar edilir
Şehit ve vazife malulleri çocukları için şu şartlar şuhlardır

Emniyet Teşkilatında görevli iken şehit veya vazife malulü olanların Polis Kolejine girmeye istekli çocukları, giriş koşullarını taşımaları ve giriş sınavlarında tam puanın en az %50 sini almaları kaydıyla bu konuda ayrılan kontenjandan başarı sırasına göre istifade ettirilirler Bu kontenjan o yıl için koleje alınan asil adayların sayısının %10 unu geçemez
Tahsil yönünden aranan koşullar şunlardır

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim Okullarını veya muadili ortaokulları (3) üç ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
Yurtdışında öğrenim görenlerden, bu yönetmelik hükümlerine göre sınava girecek adayların öğrenim derecelerinin denkliği Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Bürolarınca yapılmış olmak,
Tahsile ara vermemiş olmak,
Hazırlık sınıfı hariç, lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak
Başvuru zamanı ve şekli şöyledir

Kolej giriş sınavına başvurular, her yıl Polis Koleji Müdürlüğü tarafından tespit ve ilan edilen tarihler arasında halen okumakta oldukları Okulu Müdürlükleri’ne şahsen yaparlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com