![]() |
Marmara Bölgesi Manileri - Marmara Manileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmara Bölgesi Manileri - Marmara ManileriMarmara Bölgesinin Manileri En güzel Marmara bölgesi manileri Marmara bölgesinin manileri Evlerim ıssız kaldı Destiler susuz kaldı Evdeki yengelerim Görümcesiz kaldı Potin bağım çözüldü Bağla hey anam bağla Yarın öğleden sonra Otur da beni ağla Gelinlik çarşafı Belime bağlasınlar Beni seven dostlarım Arkadan ağlasınlar Avlu dibinde keser Bizim köye yel eser Bizim köyün kızları Hem eserdir hem güzel Ayağımda yemeni Altı yok üstü yeni Babam köye kız vermez Yeminlidir yeminli Alan düzün yolları Tahtadan tahtaya mı? Yar bizim buluşmamız Haftadan haftaya mı? Bugün hava yaz yarim Mintanı beyaz yarim Bisikletin üstünde Bana mektup yaz yarim Mektup yazarsan yarim Koy kibrit kutsuna Bizim oradan geçerken At evin arkasına Oturdum arsına Acıyor musun yarim Ağanın parasına Masa üstünde pekmez O pekmez bana yetmez Sakarya’nın kızları Başlıksız gelin gitmez Ev üstüne ev yaptım Çıktım üstüne baktım Yarim gelecek diye Çifte lambalar yaktım Çapa kazarım çapa Hayrola da hayrola O kız bana yar ola Yar olmazsa can ola Derdime derman ola |
![]() |
![]() |
|