Nuruosmaniye Köyü Geyve Sakarya |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nuruosmaniye Köyü Geyve SakaryaNuruosmaniye Köyü Geyve Bilgileri - Nuruosmaniye Köyü Hakkında - Nuruosmaniye Köyü Tanıtımı - Nuruosmaniye Köyü Resimleri İlçe: GEYVE - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: RECEP YILDIZ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 5267223 Cep Telefonu: 05326357424 Bilgiler Nüfus 673 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 54700 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Geyve Web Sitesi Nuruosmaniye, Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı bir köydür Tarihi niriosamniye köyünün adı daha önceden yaşadıkları bi caminin adı olan uriosamniye camiden glmiştir LAHANA YEMEĞİ MISIR EKMEĞİ EV EKMEĞİ YAPILIR VE SEVİLEREK YENİR KÖYDE YAŞAYAN İNSANLAR 1893 HARBİNDEN SONRA ŞİMDİ GÜRCİSTANA BAĞLI OLAN BATUM DAN GÖÇ ETMİŞLERDİR KÖYDE YAŞAYANLARIN TAMAMI GÜRCÜDÜR DÜĞÜNLERİNDE CİLVELOY NANAYDA OYUNU OYNANIR KARADENİZ BÖLGESİNİN OYUNU OLAN ÜÇ AYAK OYUNU OYNANIIR Ayrıca Kadıköyde Art Gallery sahibi Yüksel Erdoğan bu köyde ikamet etmektedir ve köyüyle gurur duymaktadır Coğrafya Sakarya iline 20 km, Geyve ilçesine 19 km uzaklıktadır İklim köyün iklimi kışin soguk yazın ise az yagışlı geçmektedir bunun sebebi karadaniz bölgesinden gelmektedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 673 1997 724 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 Recep Yıldız 1999 muzaffer uysal 1994 muzaffer uysal 1989 niyazi kolat 1984 niyazi kolat Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|