Uçmakdere Köyü Şarköy Tekirdağ |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Uçmakdere Köyü Şarköy TekirdağUçmakdere Köyü Şarköy Bilgileri -Uçmakdere Köyü Hakkında - Uçmakdere Köyü Tanıtımı -Uçmakdere Köyü Resimleri İlçe: ŞARKÖY - İl: TEKİRDAĞ Köy Muhtarı: RECEP KARAOĞLU Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 282 525 10 08 Tekirdağ Bilgiler Nüfus 287 [2000) Koordinatlar Posta Kodu 59800 Alan Kodu 0282 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Tekirdağ İlçe Şarköy Web Sitesi Uçmakdere, Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün Rumca'daki adı Vidimo olarak bilinmektedir Rumlar zamanında önemli bir şarap üretim merkezi olarak faaliyet göstermiştir 1924 yılındaki mübadele ile köydeki Rum ahali Yunanistan'a göç etmiş, yerlerine Selanik'in Mayadağ kazasından gelen Türkler yerleştirilmiştir Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Turizm Köyün sahilinde çadır kampı bulunmaktadır Ayrıca Ayvasıl mevkiinde yamaç paraşütü yapma imkânı vardır Coğrafya Tekirdağ iline 35 km, Şarköy ilçesine 35 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 287 1997 282 Ekonomi Köyün ekonomisi bağcılık ve ıhlamur Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak faal değildir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|