|
|
Konu Araçları |
bilgi, hakkında, köyü, sivas, yukarıekecik, yıldızeli |
Yukarıekecik Köyü Hakkında Bilgi Yıldızeli Sivas |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yukarıekecik Köyü Hakkında Bilgi Yıldızeli SivasSivas İli Köyleri -Yukarıekecik Köyü Yıldızeli - Yukarıekecik Köyü Hakkında Bilgiler - Yukarıekecik Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 669 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 58540 Alan Kodu 0346 Yönetim Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi İl Sivas İlçe Yıldızeli Yukarıekecik, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Yavu bölgesinde yer alır İlk yerleşimi Türkler tarafından oluşturulmuştur 180 hane, 699 nüfusludur İlköğretim okulu, sağlık evi, camii, imam evi, kapalı şebeke içme suyu, ve telefonu vardır Yolu asfalttır Kanalizasyonu vardır Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılık ile yurt dışında çalışan işçilere dayalıdır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Sivas iline 82 km, Yıldızeli ilçesine 44 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 180 hane, 699 nüfusludur 2000 669 1997 697 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Menderes ŞAHİNBAY 2009 - Menderes Şahinbay 2004 - Menderes Şahinbay 1999 - bekir akkuş 1994 - bekir akkuş 1989 - bilal gümüştaş 1984 -bilal gümüştaş Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır şimdi kullanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır menderes şahinbay köye köprü yaptırmıştır köyün gelişmesi için çok çalışma yapmaktadırmenderes şahinbay 2004 de muhtar olmuştur 2009 0327 tarihinde muhtarlığı bitecektir eğer aday adayı olursa seçime şansı var ve en büyük göze çarpan menderes şahinbay döneminde köye kanalizizasyon yaptırmıştır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|