Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, cihanbeyli, hakkında, konya, köyü, sağlık

Sağlık Köyü Hakkında Bilgi Cihanbeyli Konya

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sağlık Köyü Hakkında Bilgi Cihanbeyli Konya

sağlık köyü bilgileri - sağlık köyü tanıtım - sağlık köyü konya - sağlık köyü resimleri

İlçe: CİHANBEYLİ

İl: KONYA

Köy Muhtarı:

HASAN AKPOLAT

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

Cep Telefonu:

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:

2000

696

1997

874

İle Uzaklığı:

119 km

İlçeye Uzaklığı:

19 km

Rakım:

910 m
Cihanbeyli’ye 19 km uzaklıkta olup , 1926 yılında resmi köy statüsüne kavuşmuştur 2000 yılı sayımlarına göre köyün nüfusu 832’dir Yerleşimi düz bir arazi üzerindedir

Köyün tarihi geçmişi , Gölyazı kasabası ile aynıdır Köy, Gölyazı kasabasının bir yaylası iken iki aile arasında çıkan kan davası sonucu ayrılmış ve Cihanbeyli’ye bağlı köy olmuştur Köy muhtarlığı Osman Akpolat tarafından yürütülmektedir

Köy, Tuz Gölüne yakın olduğundan toprakları çoraklaşma eğilimindedir, arazi verimsizdir Köyün başlıca geçim kaynakları; tarım, hayvancılık ve nakliyeciliktir Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık gelişmiştir Geniş arazide en çok buğday ve arpa yetiştirilir

Köyden yurt dışında çalışan işçi sayısı oldukça fazladır

Köyün örf ve adetleri, düğünleri, yasları, halkın giyim kuşamı çevre köy ve kasabalarla benzerlik gösterir Köyde bir ilköğretim okulu, bir cami ve köy konağı bulunmaktadır
köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com