Yeşilyurt Köyü Hakkında Bilgi Develi Kayseri |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşilyurt Köyü Hakkında Bilgi Develi Kayseriyeşilyurt köyü bilgileri - yeşilyurt köyü tanıtım - yeşilyurt köyü resimleri Yeşilyurt, Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir köydür Eski adı Kazlıgömedi'dir köyün erzurum tortumdan(yukarı sivri(liskav) gelmesi(1912-1915)yıllarında osmanlıdevleti tarafından getirilip bu gölgeye yerleştirilmiştir İsmi etrafına göre biraz yeşil olmasından gelir Özellikle köy önünde bulunan çimenlik dolayısıyla yakın zamanda bu isim verilmiştir ===Köyün gelenek ve görenekleri olarak şu belirtilmelidirki: Erzurum Tortum'dan Kayseri'ye gelindiği için Dadaş kültürü hakimdir Örnek: - Hala tandırda ekmek pisirilir - Akrabalık bağları kuvvetli olduğu için düğünleri renkli geçer(di) - Coğrafya Kayseri iline 103 km, Develi ilçesine 18 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 220 2000 277 1997 278 1990 324 1985 1980 391 1975 408 1970 361 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - İlhan Soytürk 2004 - İlhan Soytürk 1999 - İsmail ÖZDEMİR 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|