Politika Budur.. |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Politika Budur..Iste Politika Budur Bir bürokrat yoksul bir adami ziyarete gitmis demis ki: "senin oglana bir es bulalim, zamani geldi artik" Adam: "ben hayatimda oglumun isine karismadim" demis Bürokrat: " ama demis bu kiz Rahmi Koç'un kizi" deyince Adam: "a aaa tamam o zaman" demis ve durumu kabul etmis" Sonra bizim bürokrat Rahmi Koç'un evine gitmis: " kiziniz için harika bir koca adayi buldum" demisRahmi Koç sasirarak: " ama benim kizim daha çok küçük" diye itiraz etmisBürokrat: " ama bu genç adam DÜNYA BANKASI'nda baskan yardimcisi" deyince kizin babasi: " a aaa tamam o zaman" diyerek duruma hemen razi oluvermisSonunda bizim bürokrat DÜNYA BANKASI baskanini ziyarete gitmis ve demis ki: "baskanim, size harika bir baskan yardimcisi adayi buldum" Baskan: " iyi ama benim zaten ihtiyacimdan fazla yardimcim var" deyince Bürokrat: ama bu Rahmi Koç'un damadi" demisBaskan da " a aaaatamam o zaman" demis Iste politika >>>budur Churchill Ikinci Dünya Savasi sirasinda Ingiltere Basbakani Churchill radyoda konusma yapmaya gidiyormus Radyoevinin kapisina gelince, bindigi taksinin soförüne sormus: - Beni yarim saat bekleyebilir misin? Karanlikta müsterisinin yüzünü seçemeyen soför: - Özür dilerim, sör, ama basbakanin konusmasini dinleyecegim Churchill yurttasinin bu ilgisinden pek hosnut kalarak iki sterlin uzatmis Soför parayi aldiktan sonra yerlere egilerek selam vermis: zaten kimin umrundaki Churchill, sizi bekliyorum, efendim Hitler ve Stalin Hitler ve Stalin bir barda oturmaktadirlar Bir adam içeri girer ve barmene bunlar Hitler ve Stalin degil mi diye sorar Barmen "Evet, onlar" der Sonra adam onlara dogru yürür ve sorar: "Selam, ne yapiyorsunuz?" Hitler cevaplar: "3 Dünya savasini planliyoruz" Adam sorar "Gerçekten mi? Neler olacak?" Hitler: "Bu sefer 14 milyon yahudiyi ve bir bisiklet tamircisini öldürecegiz" der Adam sorar: "Bir bisiklet tamircisi mi???!" Hitler Stalin'e döner ve der ki: "Gördün mü, sana kimsenin 14 milyon yahudiyi takmayacagini söylemistim!" Hitler Hitler üç esir yakalamis, Ingiliz, Fransiz ve bir Yahudi - "Size soru soracagim, bilirseniz sizi birakacagim" demis Ingiliz'e sormus - "Titanik kaç yilinda batti?" Ingiliz hemen cevap vermis - "1912" diye Hitler göndermis Ilgiliz'i Fransiz'a sormus bu kez: - "Titanik'te kaç kisi öldü?" Fransiz cevap vermis - "1050" - "Tamam, sen de gidebilirsin" diye özgür birakmis Ve Yahudi'ye dönmüs; "Say lan isimlerini |
|