Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
300, astım, etkiliyor, insanı, milyon

Astım, 300 Milyon İnsanı Etkiliyor

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astım, 300 Milyon İnsanı Etkiliyor

Kronik bir solunum yolu hastalığı olan astımın dünya genelinde 300 milyon, Türkiye'de 4 milyon insanı etkilediği bildirildi

Türk Toraks Derneği Marmara Şube Başkanı Prof Dr Mehmet Karadağ, düzenlediği basın toplantısında, Dünya Sağlık Örgütünün her yıl mayıs ayının ilk salı gününü ''Dünya Astım Günü'' olarak kabul ettiğini söyledi
Prof Dr Karadağ, hastalığın görülme sıklığının yaşam ve çevre koşullarının değişmesine bağlı olarak giderek arttığını belirterek, ''Uygun bir tedaviyle hastalık kontrol altına alınabilmektedir Dünyada ve ülkemizde bu hastalığın tedavisiyle ilgili gereken her türlü ilaç ve imkan bulunmaktadır'' dedi
Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof Dr Tevfik Özlü de yaptığı yazılı açıklamada, astımın hava yollarının mikrobik olmayan iltihaplanmasıyla ortaya çıkan süreğen bir hastalık olduğunu belirtti
Astım hastalarının mutlaka dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu ifade eden Özlü, ''Hekimin uygun gördüğü ilaçlar, onun kontrolü altında düzenli kullanılmalıdır Hekim aksini önermediği sürece sadece nefes darlığında veya öksürük sırasında değil hasta kendini iyi hissettiği zamanlarda da ilaçlarını kullanmalıdır" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com