Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
salata, tarifi, yeşil

Yeşil Salata Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Salata Tarifi



YEŞİL SALATA

2 adet göbekli yeşil salata
1 kahve fincanı limon suyu
2 demet kırmra turp
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
3 adet hazırlop yumurta
Tuz
20 adet siyah zeytin
2 tatlı kaşığı hardal (istenirse)
1 küçük baş soğan

1 Bir büyükçe tabağa, yaprakları teker teker koparılarak bol suda birkaç kez yıkanmış ve ortalarından elle iki veya üçe koparılmış 4 adet göbekli yeşil salatayı yerleştirdikten sonra bir tarafa bırakmalıdır (Salata bıçakla kesilecek olursa lezzetini kaybeder)
2 Sonra küçük bir kâseye, çentilircesine küçük doğranmış ufak bir baş soğan koyduktan sonra buna; 2 tatlı kaşığı tuz, bir buçuk kahve fincanı sirke veya bir kahve fincanı limon «uyu ile üç çeyrek kahve fincanı zeytinyağı katmalı ve çatalla birkaç kez çalkaladıktan sonra tabağa döşemiş olduğumuz salataların üstüne gezdirilmelidir (Kuru soğan salataya güzel bir çeşni vermektedir, bununla beraber arzu etmiyenler, koymayabilirler Kuru soğan yerine, salataya iki demet yeşil soğan da karıştırılabilir Bir de sirke veya zeytinyağına iki tatlı kaşığı kadar da hardal katılabilir)
3 Daha sonra tabağa döşenmiş salatanın tam ortasına, uzunluklarına doğru ortalarından ikiye bölünmüş 3 adet hazırlop yumurtayı düzenli aralıklarla papatya şeklinde yerleştirdikten sonra yumurtaların ortalarına bir kırmızı turp oturtmalı, salatanın diğer taraflarım da kırmızı turp ve zeytinle süslenmeli ve servis yapmalıdır (Yarım demet kıyılmış dereotu da konabilir)

NOT: Dört adet yeşil salata yerine, 2 adet yeşil salata ve bir adet de büyükçe andilya salatası kullanmak suretiyle bu salatayı hazırlamak da mümkündür Fakat o takdirde kesinlikle hardal kullanmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.