İçel (Mersin) Şiirleri - Mersin İle İlgili Şiirler |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İçel (Mersin) Şiirleri - Mersin İle İlgili Şiirlerİçel İli Şiirleri Mersin Şiirleri İçel-Mersin ile ilgili Şiirler Mersin Şehirden şehire vardım da, durdum Gelenin mekânı, yerindir Mersin Güzel olan belde, yerleri sordum Kalanın otağı, şirindir Mersin Yazın sıcak, kışın serin geçiyor Tarımla uğraşan orak biçiyor İsteyen evinde şalgam içiyor Geçimin olunca kârındır Mersin Portakalla limon bahçeleri var Kış mevsimi geçer hiç görmezsin kar Geçinmek kolaydır, çok ucuz bir yer Yaşadıkça korkma, varındır Mersin Toprak bereketli, mahsul bol olur Eshab-ı Kehf ehli Tarsus'ta kalır Gelen eksik olmaz, bilenler bilir Sevenin sevdiği, yârindir Mersin Çobanoğlu der ki gezdim illeri Dolaştım dünyayı gittim yolları Hayatım boyunca gördüm halleri Bilinmez sırların, derindir Mersin Şevki Çobanoğlu Akdeniz İncisi Mersin Türkiye’min şirin ve çok güzel bir kentidir Mersin Burası Mersin dilediğin her balığı afiyet ile yersin İnsanı çeşit çeşittir,ama inan hepsi birbirine eşittir Dünyaya açılan pencere,birlikte pişiyor bu tencere Dağları,bahçeleri mavi denize bakıyor renkli yeşil Akdeniz sahili boyunca sıralanmakta tarihi kaleleri Yayları var çok serin,halkı var ki sevgisi çok derin Akdeniz’de limanıyla insanıyla çok özeldir Mersin Mersin limanından dünyaya açılırken sayısız gemi Dünyaya açılan bir pencere,birlikte pişer bu tencere Süryani,Alevi,Sünni kardeştir; Laz, Arap veya Kürt Birleşmiş milletler gibidir,Akdeniz’in incisi Mersin Laik Cumhuriyet içerisinde Atatürk ile verdi el ele Çanakkale’de bulunduk,bu vatan için can vere vere “Ne Mutlu Türküm Diyene” göğsümüzü gere gere Birleşmiş milletler gibidir,Akdeniz’in incisi Mersin Akdeniz’e açılır,Mersin’den barış gemileri dünyaya Mersin sarsılmaz kaledir,dikildi ay ve yıldızlı bayrak Bahçesi yeşil bakar,Akdeniz ise maviden mavi akar Mersin güzeldir, aynı zamanda insanı ile çok özeldir Selim Temiz |
İçel (Mersin) Şiirleri - Mersin İle İlgili Şiirler |
08-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İçel (Mersin) Şiirleri - Mersin İle İlgili ŞiirlerDoyulur mu Sana Mersin? Her an şirin kucağında, Doyulur mu,sana Mersin; Temmuzunda,Ocağında Doyulur mu,sana Mersin? Zümrüt zümrüt bahçelerin, Köpük köpük sahillerin; Sanki cennet,her bir yerin Doyulur mu,sana Mersin? Toroslar'a yaslanmışsın, Portakalla beslenmişsin; Akdeniz'le süslenmişsin Doyulur mu,sana Mersin? Bugün bayram,anı dünler, Hoş geçiyor,sende günler; Tren ünler,vapur ünler Doyulur mu,sana Mersin? Yüzyıl önce,bir köy iken, Örnek bir kent oldun erken; Dev adımla gelişirken Doyulur mu,sana Mersin? Tacım Toros,saçım mersin, Eteklerim deniz dersin; Gelin gibi bir dilbersin Doyulur mu,sana Mersin? Kıyıların,yaylaların, Güç kaynağı insanların; Çam kokuyor,yamaçların Doyulur mu,sana Mersin? Her sebzeyi yaz-kış verin, Çalışkandır köylülerin; Dağın,taşın altın senin Doyulur mu,sana Mersin? Bilincinde, her şehirlin, Çalışmanın,eğlenmenin; İmrendirir bu hallerin Doyulur mu,sana Mersin? Senin karın,yazın yağar, Çukurova'n altın sağar; Gören seni,candan sever Doyulur mu,sana Mersin? Naim Yalnız |
|