Kurşunlu Köyü Merkez Antalya |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurşunlu Köyü Merkez AntalyaKurşunlu Köyü Merkez Bilgileri - Kurşunlu Köyü Hakkında - Kurşunlu Köyü Tanıtımı - Kurşunlu Köyü Resimleri İlçe: MERKEZ - İl: ANTALYA Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Antalya Bilgiler Nüfus 964 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 07190 Alan Kodu 0242 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Antalya İlçe Merkez Web Sitesi Kurşunlu, Antalya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur eskilerin anlattığına göre köyde kurşun dökümü işi yapan bir kişi varmış zamanla kurşuncunun namıyla köy anılır olmuş daha sonra da köyün ismi kurşunlu köyü kalmış Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Antalya merkezine 24 km uzaklıktadırantalya merkez ilçenin yeniden yapılanmasıyla(bölünmesiyle) aksu ilçesi sınırları içerisinde kalmıştırdogayla ıcıce süper manzaraları bulunan köy sınırları dışında kalan kurşunlu adını almış Fettahlı ve topalı köyü sınırları arasında birde dunyaca unlu kursunlu selalesı vardırulasım için 230,231 numaralı mınıbus ıle her saat başı,79 numaralı ozel halk otobusu muftelıf saatlerde sefer yapmaktadır kurşunlu şelalesi Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 3284 2008 2964 1999 2455 Ekonomi Köyün ekonomisi modern tarım ve seracılıktır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır2009 yılında yapılan yerel seçim sonucunda Ramazan SARGIN köy seçmeninin büyük çoğunluğunun oyunu alarak muhtar seçilmiştirKöyün en renkli siması hiç şüphesiz Nevzat KAPLAN dır Köy muhtarı azaları sırasıyla; Ahmet YILDIRIM, Mahmut GÖKCEN, Osman GÖKMEN, Metin KURULTAY ve KÜÇÜK Veli ÜZER'dır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Ramazan SARGIN 2004 - alı dogan 1999 - ahmet menet 1994 - salıh gokcen 1989 - salıh gokcen 1984 - salıh gokcen Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak( sadece ilk3 sınıfa kadar egıtım verılıyor 4 sınıftan ıtıbaren alaylı ilkögretım okuluna kayıt yaptırılıyor)bu nedenle taşımalı eğitimden yararlanılmaktadırAYRICA 2008 YILI TEMMUZ AYI İTİBARİYLE HAYIRSEVER KEMAL KALENDER' İN MERHUM EŞİ ADINA YAPTIRACAĞI 8 DERSLİKLİ VE YEMEKHANELİ İLKÖĞRETİM OKULU PROJESİ ANTALYA VALİSİ ALAADDİN YÜKSEL VE YARDIMCILARI TARAFINDAN İMZALANMIŞ VE 5 MART 2009 TARİHİNDE İNŞAATI BAŞLAMIŞTIR, TEMEL ATMA TÖRENİ EN KISA ZAMANDA YAPILCAKTIR Köyün içme suyu şebekesi vardır asat'a devredılen su sebekesı sorunsuz faalıyet gostermektedir Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur ,ancak camıde posta kutusu mevcutturSağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve internet vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|