Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antalya, kurşunlu, köyü, merkez

Kurşunlu Köyü Merkez Antalya

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurşunlu Köyü Merkez Antalya

Kurşunlu Köyü Merkez Bilgileri - Kurşunlu Köyü Hakkında - Kurşunlu Köyü Tanıtımı - Kurşunlu Köyü Resimleri

İlçe: MERKEZ - İl: ANTALYA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok

Antalya
Bilgiler
Nüfus 964 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 07190
Alan Kodu 0242
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Antalya
İlçe Merkez
Web Sitesi

Kurşunlu, Antalya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur eskilerin anlattığına göre köyde kurşun dökümü işi yapan bir kişi varmış zamanla kurşuncunun namıyla köy anılır olmuş daha sonra da köyün ismi kurşunlu köyü kalmış

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur

Coğrafya

Antalya merkezine 24 km uzaklıktadırantalya merkez ilçenin yeniden yapılanmasıyla(bölünmesiyle) aksu ilçesi sınırları içerisinde kalmıştırdogayla ıcıce süper manzaraları bulunan köy sınırları dışında kalan kurşunlu adını almış Fettahlı ve topalı köyü sınırları arasında birde dunyaca unlu kursunlu selalesı vardırulasım için 230,231 numaralı mınıbus ıle her saat başı,79 numaralı ozel halk otobusu muftelıf saatlerde sefer yapmaktadır
kurşunlu şelalesi

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2009 3284
2008 2964
1999 2455

Ekonomi

Köyün ekonomisi modern tarım ve seracılıktır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır2009 yılında yapılan yerel seçim sonucunda Ramazan SARGIN köy seçmeninin büyük çoğunluğunun oyunu alarak muhtar seçilmiştirKöyün en renkli siması hiç şüphesiz Nevzat KAPLAN dır

Köy muhtarı azaları sırasıyla;

Ahmet YILDIRIM, Mahmut GÖKCEN, Osman GÖKMEN, Metin KURULTAY ve KÜÇÜK Veli ÜZER'dır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Ramazan SARGIN
2004 - alı dogan
1999 - ahmet menet
1994 - salıh gokcen
1989 - salıh gokcen
1984 - salıh gokcen

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak( sadece ilk3 sınıfa kadar egıtım verılıyor 4 sınıftan ıtıbaren alaylı ilkögretım okuluna kayıt yaptırılıyor)bu nedenle taşımalı eğitimden yararlanılmaktadırAYRICA 2008 YILI TEMMUZ AYI İTİBARİYLE HAYIRSEVER KEMAL KALENDER' İN MERHUM EŞİ ADINA YAPTIRACAĞI 8 DERSLİKLİ VE YEMEKHANELİ İLKÖĞRETİM OKULU PROJESİ ANTALYA VALİSİ ALAADDİN YÜKSEL VE YARDIMCILARI TARAFINDAN İMZALANMIŞ VE 5 MART 2009 TARİHİNDE İNŞAATI BAŞLAMIŞTIR, TEMEL ATMA TÖRENİ EN KISA ZAMANDA YAPILCAKTIR Köyün içme suyu şebekesi vardır asat'a devredılen su sebekesı sorunsuz faalıyet gostermektedir Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur ,ancak camıde posta kutusu mevcutturSağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve internet vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com