Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ceyhan, ceza, infaz, kapalı, kurumu, tipi

Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

TARİHÇESİ :Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1988 yılında 350 kişilik ağır ceza merkezli kapalı cezaevi olarak hizmete açılmıştır

ULAŞIM :Ceyhan-Adana yolu 2 Km Büyük Mangıt Köyü yolu ayrımı üzerindedir

KONUMU :Cezaevi giriş bölümünün sağ tarafında sevk ve idare binası, sol tarafında ise dış güvenlikten sorumlu cezaevi jandarma karakol komutanlığı binası bulunmaktadır Kuzeye dönük olarak inşa edilmiş bulunan cezaevinde muhtelif suçlardan tutuklu ve hükümlülerin barındırıldığı 35 adet oda mevcuttur Odalar çift katlı olup üst katta yatak odası, alt katta ise oturma yeri, duş, WC, lavabo bulunmakta ve her odamızın kendi kullanımına ait havalandırma bahçesi mevcuttur

BÖLÜMLER :Hükümlü ve tutukluların barındırıldığı 3 blok dışında cezaevimizde çamaşırhane, mutfak, mescit, kütüphane, doktor ve diş hekimi muayene odaları, konferans salonu, 2 adet soğuk hava deposu, personel yemekhanesi, kalorifer dairesi, el işi atölyesi, berberhane, ve hükümlü ve tutukluların günlük ihtiyaçlarını karşıladıkları cezaevi kantini bulunmaktadır

PERSONEL :Ceza İnfaz Kurumumuzun dış güvenliği cezaevi jandarma karakol komutanlığı tarafından, iç güvenliği ise ceza infaz kurumu personeli tarafından yerine getirilmektedir Müdür, İnfaz ve Koruma Başmemurları ve İnfaz ve Koruma Memurları dışında hükümlülerin ve tutukluların günlük ihtiyaçlarının, sağlık, eğitim, ısınma, barınma, beslenme ihtiyaçlarının azami miktarda yasal çerçeve içerisinde karşılanabilmesi amacıyla 1 doktor, 1 sağlık memuru, 1 öğretmen, 1 aşçı, 1 teknisyen yardımcısı, 1 kaloriferci görev yapmaktadır

EĞİTİM ÖĞRETİM :Cezaevimizde barındırılan hükümlü ve tutukluların, vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri, iş ve meslek öğrenebilmeleri ve topluma yeniden üretici bir birey olarak kazandırılmaları amacıyla sürekli olarak seminerler, konferanslar ve kurslar açılmakta, okuma yazma bilmeyenler için I ve II Kademe okuma yazma kursları yanında eğitim ve öğretimine devam etmek isteyen Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri sağlanarak söz konusu okulların kayıt ve sınavları da ceza infaz kurumu eğitim birimi tarafından gerçekleştirilmektedir

Hükümlü ve tutukluların iş ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla; ilçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde uzman öğreticiler tarafından berberlik, aşçılık, boyama, ev aksesuarları ve takı tasarımı gibi kurslar düzenli olarak açılmakta ayrıca hükümlü ve tutukluların sosyal yönlerinin gelişmesi amacıyla saz kursları ve koğuşlar arası voleybol turnuvaları düzenlenmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com