Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adana, kozan, kızıllar, köyü

Kızıllar Köyü Kozan Adana

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kızıllar Köyü Kozan Adana

Kızıllar Köyü Kozan Bilgileri - Kızıllar Köyü Hakkında - Kızıllar Köyü Tanıtımı -Kızıllar Köyü Resimleri

İlçe: KOZAN - İl: ADANA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok

Bilgiler

Nüfus 1598 (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 01500

Alan Kodu 0322

Yönetim

Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi

İl Adana

İlçe Kozan

Web Sitesi

Kızıllar, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir köydür

kültür``köyün en meşhur yemek leri kuru fasulye,pilav ve mantı çorbasıdır yani kısaca düğün yemekleridir bunun yanında yoğurt ve peyniriylede ünlüdür

Coğrafya

Adana iline 80 km, Kozan ilçesine 15 km uzaklıktadır Postkabasakal, Akdam, Kuytucak, Kemer ve Yeniköy köyleri arasında yer alır Çukurova'nın bitip Torosların başladığı ara bölgede yer alır Ormanlık arazisi geniştir Köyün ortasından akan bir dere vardır Bilinçsizce yapılan orman kesimleri yüzünden ,dere yatağında eski zamanlara göre genişleme vardır

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007 1500

2000 809

1997 1008

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve [[hayvancılıktır Tarım ve hayvancılık yeterli gelmediğinden iş yapabilecek her erkek köy dışana çalışmaya gider Köyde genelde yaşlı erkekler bulunmaktadır İnsanların eğitim düzeyi ülke standartlarına paralellik göstermektedir Narenciye ve tahıl ağırlıklı tarım yapılmakta olup son yıllarda zeytin bahçelerine yönelmeler dikkat çekmektedir Yakın bir gelecekte yapılması planlanan baraj köy ekonomisinde önde gelen tarım sektörüne büyük destek ve hareketlilik getireceği umuluyorKaç yıldırbekleniyor bu baraj ben daha ilkokula gidiyordum şimdi 32 yaşındayım hala yapılacak Köyün içme suyu şebekesi ve altyapı kanalizasyonu yokturgerekyetkililerin ihmali gerekse muhtarın ve köy halkının ilgisizliğinin neticerinde köyde içme suyu şebekesi yoktur

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadırfakat muhtarların köye hizmet etmegibibir düşünceleri yoktur köyün bir sağlık ocağı dahiyoktursevgili muhtarlar keşke siz güzelce hizmet etseydinizde bu sayfaya sizinle gurur duyduğumuzu yazsaydık1500 nüfusu aolan bir yerleşim yerine acilen bir sağlık ocağı şarttır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 -ADİL COBAN

2004 - MEHMET AYDOĞAN

1999 - MEHMET BOZDOĞAN:

1994 - İSMAİL AKDAŞ

1989 - KADİR AYDOĞAN

1984 - ALİ BOZKURT

1972 - OSMAN AYDOĞAN

1950 - ALİ MEHMET ATEŞ

Altyapı bilgileri

Köyde 8 yıl eğitimi veren ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ve ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ulaşım asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

köyümüzün güzellikleri

köyümüz de narenciye bolluğu bulunmaktadıriçerisinden güzel bir görüntü veren dere yatağına sahiptirsınırları geniş içerisinde güzel görüntü veren ormanlara sahiptirköyümüze ulaşım kolay we merkeze 21 km uzaklıktadırköyümüzde şimdilerde harnup ağaçları boy göstermektedirsıcak kanlı insanları ile örnek bir köy olmaktadır diyer köylereyolu düşen herkesi bekliyoruz kızıllar köyümüze

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com