Kızıllar Köyü Kozan Adana |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızıllar Köyü Kozan AdanaKızıllar Köyü Kozan Bilgileri - Kızıllar Köyü Hakkında - Kızıllar Köyü Tanıtımı -Kızıllar Köyü Resimleri İlçe: KOZAN - İl: ADANA Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Bilgiler Nüfus 1598 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 01500 Alan Kodu 0322 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Adana İlçe Kozan Web Sitesi Kızıllar, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir köydür kültür``köyün en meşhur yemek leri kuru fasulye,pilav ve mantı çorbasıdır yani kısaca düğün yemekleridir bunun yanında yoğurt ve peyniriylede ünlüdür Coğrafya Adana iline 80 km, Kozan ilçesine 15 km uzaklıktadır Postkabasakal, Akdam, Kuytucak, Kemer ve Yeniköy köyleri arasında yer alır Çukurova'nın bitip Torosların başladığı ara bölgede yer alır Ormanlık arazisi geniştir Köyün ortasından akan bir dere vardır Bilinçsizce yapılan orman kesimleri yüzünden ,dere yatağında eski zamanlara göre genişleme vardır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1500 2000 809 1997 1008 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve [[hayvancılıktır Tarım ve hayvancılık yeterli gelmediğinden iş yapabilecek her erkek köy dışana çalışmaya gider Köyde genelde yaşlı erkekler bulunmaktadır İnsanların eğitim düzeyi ülke standartlarına paralellik göstermektedir Narenciye ve tahıl ağırlıklı tarım yapılmakta olup son yıllarda zeytin bahçelerine yönelmeler dikkat çekmektedir Yakın bir gelecekte yapılması planlanan baraj köy ekonomisinde önde gelen tarım sektörüne büyük destek ve hareketlilik getireceği umuluyorKaç yıldırbekleniyor bu baraj ben daha ilkokula gidiyordum şimdi 32 yaşındayım hala yapılacak Köyün içme suyu şebekesi ve altyapı kanalizasyonu yokturgerekyetkililerin ihmali gerekse muhtarın ve köy halkının ilgisizliğinin neticerinde köyde içme suyu şebekesi yoktur Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadırfakat muhtarların köye hizmet etmegibibir düşünceleri yoktur köyün bir sağlık ocağı dahiyoktursevgili muhtarlar keşke siz güzelce hizmet etseydinizde bu sayfaya sizinle gurur duyduğumuzu yazsaydık1500 nüfusu aolan bir yerleşim yerine acilen bir sağlık ocağı şarttır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 -ADİL COBAN 2004 - MEHMET AYDOĞAN 1999 - MEHMET BOZDOĞAN: 1994 - İSMAİL AKDAŞ 1989 - KADİR AYDOĞAN 1984 - ALİ BOZKURT 1972 - OSMAN AYDOĞAN 1950 - ALİ MEHMET ATEŞ Altyapı bilgileri Köyde 8 yıl eğitimi veren ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ve ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ulaşım asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır köyümüzün güzellikleri köyümüz de narenciye bolluğu bulunmaktadıriçerisinden güzel bir görüntü veren dere yatağına sahiptirsınırları geniş içerisinde güzel görüntü veren ormanlara sahiptirköyümüze ulaşım kolay we merkeze 21 km uzaklıktadırköyümüzde şimdilerde harnup ağaçları boy göstermektedirsıcak kanlı insanları ile örnek bir köy olmaktadır diyer köylereyolu düşen herkesi bekliyoruz kızıllar köyümüze Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|