Kuzyaka Köyü Milas Muğla |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzyaka Köyü Milas MuğlaKuzyaka Köyü Milas Bilgileri - Kuzyaka Köyü Hakkında - Kuzyaka Köyü Tanıtımı - Kuzyaka Köyü Resimleri İlçe: MİLAS - İl: MUĞLA Köy Muhtarı: Erdal KÖK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 521 18 76 Cep Telefonu: 0537 976 95 50 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/756 1997/714 İle Uzaklığı: 95 km İlçeye Uzaklığı: 26 km Rakım: 190 m Sağlık Evi Var / Faal Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Muğla Bilgiler Nüfus 756 [ (2000) Koordinatlar Posta Kodu 48200 Alan Kodu 0252 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Muğla İlçe Milas Web Sitesi Kuzyaka, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Muğla iline 95 km, Milas ilçesine 26 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 756 1997 714 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Ahmet Çam Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|