Ege Bölgesinin Türküleri Nelerdir |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ege Bölgesinin Türküleri Nelerdirege türküleri Ege Bölgesi türküler ege yöresinin türküleri ORMANCI TÜRKÜSÜ Çıktım Belen kahvesine baktım ovaya Bay Mustafa çağırdı dam oynamaya Ormancı da gelir gelmez yıkar masayı Söz dinlemez Ormancı çekmiş kafayı Aman Ormancı canım Ormancı Köyümüze bıraktın yoktan bir acı Gevenes' in ortasında değirmen döner Değirmenin suları dağından iner Ormancı'ya atılan kurşun Tevfik' e döner Tevfik' in feryatları yürekler deler Aman Ormancı canım Ormancı Köyümüze bıraktın yoktan bir acı Gevenes' in suları hoştur içmeye Üstünde köprüsü var gelip geçmeye Tevfik' imi vurdular hiç mi hiç yere Yazık ettin Ormancı köyün iki gencine Aman Ormancı canım Ormancı Köyümüze bıraktın yoktan bir acı Sabahleyin Çıktım Odun Yoluna - Acıpayam yöresi Sabahleyin çıktım odun yoluna Hiç bakmamışım anam sa?ıma soluma Dolaşık taşlarda koydum ölüme Yetiş anam yetiş aldırdın beni Dolaşık taşlarda koydum ölümü Issız derelerde sabah olmadı Çağladı kanlarım anam dere olmadı Bir zaman yanıma kimse gelmedi Yetiş anam yetiş aldırdın beni Dolaşık taşları öldürdü beni Oduna gittim cuma ertesi Mevkiyi sorarsen Dolaşık deresi Anam ne zorumuş çiçek alması Yetiş anam yetiş aldırdın beni Dolaşık taşlarda koydun ölümü Doktorlar savcılar keşfe geldiler Al kanlar içinde beni gördüler Yazık olmuş eyvah gence dediler Yetiş anam yetiş aldırdın beni Doalşık taşları öldürdü beni Kerimoğlu Zeybeği Of aman of aman of Şu Muğla'nın damları da damları Al kanlara boyanmış Kerimoğlu'nun her yanı da her yanı Of aman of aman of Şu Muğla'ynan Yerkesiğin arası Yaktı da beni Kerimoğlu'nun Kaşlarının karası Of aman da aman da Kara Dağların sandalı da sandalı Al kanlara boyanmış Kerimoğlu' nun her yanı da her yanı Of aman da aman da Eyüpüm gitti bulunmaz Elleme kör olası arap Uykularda adam vurulmaz |
|