Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, behiye, bilgileri, hanım, ilköğretim, okulu, söke

Behiye Hanım İlköğretim Okulu Bilgileri Söke Aydın

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Behiye Hanım İlköğretim Okulu Bilgileri Söke Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Behiye Hanım İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Söke'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Behiye Hanım İlköğretim Okulu Resimleri - Behiye Hanım İlköğretim Okulu Hakkında

TARİHCE

Okulumuz, Söke-Yenicami mahallesinde, otobüs terminalinin kuzeyinde yer almaktadir2003-2004 egitim ögretim yilinda Cafer Efe IÖO olarak yapimina baslanan okulumuzun ismi daha sonra okulun arsasini bagislayan aile tarafindan, aile büyükleri olan Behiye TEMEL’ in isminin verilmesi talepleri üzerine, okulumuzun ismi “BEHIYE HANIM ILKÖGRETIM OKULU” olarak degistirilmistir2004-2005 egitim-ögretim yilinda Söke de ögretim yapan Çeltikçi, Sadullah Kusada ve Kocagözoglu IÖO larinin 2 kademelerinin Behiye Hanim Ilkögretim Okuluna nakilleri gerçeklestirilmistir2006/2007 egitim ögretim yilinda okul bahçesi yanindaki arsa alinarak genisletilmistir2007/2008 egitim ögretim yilinda Mehmet Ali Ekener iöo idarecileri,ögretmenleri ve ögrencileriyle birlikte okulumuza nakil olmuslardir

BEHİYE TEMEL'İN KISA ÖZGEÇMİŞİ

BEHİYE TEMEL

İLKOKUL DİPLOMASI

İLKOKUL KARNESİ

1901 yılında , Söke'de doğdu Hacı Kazım oğlu Tevfik Efendi ile Pakize Hanım'ın dördüncü kızlarıdır Behiye Hanım üç ablası ve bir erkek kardeşi vardır Sırasıyia; Melek Akkor, Sıdıka Kaynak, Kadriye Ersoy ve Kazım Göktepe
Behiye Hanım o devirde de 8 yıl olan ilk öğrenimini yine Söke'de, şu anda hala varlığını sürdürmekte olan Jaletepe ilkokulunda tamamlamıştır Behiye hanım'ın Jaletepe ilkokulundan mezuniyetini gösteren diplomasının aslını bir anı olarak çocukları muhafaza etmektedirDaha sonra Söke'de açılan , biçki-dikiş, nakış ve Fransızca kurslarına devam etti Evlerindeki yardımcılarından Rumca'da öğrenen Behiye Hanım iki yabancı dil bilirdiO dönemde İzmir'de ağır ceza reisi olan amcası Mehmet Emin Göktepe'nin yanına kalmaya gitti Orada ud dersleri almaya başladı Bayraklı da Hocası rahmetli Rakım Erkutlu'dan arkadaşlarıyla birlikte ders almakta iken 15 Mayıs 1919 günü İzmir'i Yunanlılar işgal etti Ne yazık ki bu acı günü ve sonrasını da canlı tanık olarak yasayan Behiye Hanım , mucizevi bir şekilde katliamdan kurtuldu Heryerin büyük Yunan bayraklarıyla donatıldığını ve körfezin cesetler ile dolduğunu gören Behiye Hanım ömrü boyunca mavi ve beyazın yanyana gelmesinden büyük bir acı ve üzüntü duyardı Bu renkler onun içinde o dehşet günlerinin bir simgesi olmuştu 3 yıl süren Yunan işgali sırasında ailesiyle birlikte kendisinin "muhacirlik" dediği bir zorunlu göçü yaşadılar Antalya'ya giderek orada 3 ay kaldılar Oradaki kıtlık , hastalık dolu günleri hep anlatırdı Yunanlılar'ın Söke'yi terkedip işgal kuvveti olarak İtalyanlar'ın gelmesi sırasında Söke'ye döndüler İşgal boyunca , evleri Yunanlılar'ın karargahı olarak kullanılmıştı Kurtuluştan sonraki , ilk askeri (resmi) yemek ailenin yağmalanıp, talana uğradıktan sonra , yeniden düzenlenen Konak mahallesinde halen bulunmakta olan evlerinde verildi 1936 yılının 23 Nisan'ında büyük amcasının oğlu Hüsamettin Temel ile evlendi Bu evlilikten sırasıyla Şen Külahçıoğlu , Olcay Çetin ve Aydın Temel adında üç çocuğu oldu Çocuklarından dokuz torunu vardır Behiye Hanim 21 Temmuz 1989 da hayata veda etti Akçakaya'daki aile kabristanlığında yatmaktadır

MİSYON - VİZYON

MISYONUMUZ

Vatanını ve milletini seven manevi değerlere saygı duyabilen sorumluluk alıp yerine getirebilen bireyler yetiştirmek

VIZYONUMUZ
Geçmisini bilen ve sahip çikan zamaninin tüm imkanlariyla gelecegini kurabilen bireylere sahip olmak

Behiye Hanım İlköğretim Okulu Aydın Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Behiye Hanım İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Behiye Hanım İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Behiye Hanım İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Behiye Hanım İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: BEHİYE HANIM İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: YENİCAMİ MAH ŞENIRMAK SOKAK NO:29 09200

Telefon Numarası: 2565181983

Faks Numarası: 2565181983

E-mail Adresi :955198@mebk12tr

Web Adresi: Behiye Hanım İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com