Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, bilgileri, çapahasan, ilköğretim, nazilli, okulu

Çapahasan İlköğretim Okulu Bilgileri Nazilli Aydın

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çapahasan İlköğretim Okulu Bilgileri Nazilli Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Çapahasan İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Nazilli'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Çapahasan İlköğretim Okulu Resimleri - Çapahasan İlköğretim Okulu Hakkında

OKULUN BULUNDUĞU SEMT
Okulumuz şehir merkezinin güneydoğusunda Çapahasan, Dumlupınar, Şirinevler mahallelerinin birleştiği ve Beşeylül caddesinin doğusundadırOkulun civarında dikkat çeken 2 nolu sağlık ocağı, türbe, Ağa camisi, Eskiyeni camisi, Hacı İsmail camisi, okulun güneyinde havuzlu bir park vardırOkula Çapahasan, Dumlupınar, Şirinevler, Karaçay,Sümer mahallerinde öğrenciler gelmektedirOkulun eğitim alanı bölgesinde başka okullara çok sayıda öğrenci gitmektedir

OKULUN TARİHÇESİ
4000 metre kare olan okul arsası mahalle sakinlerinden Ahmet Ayser isimli bir vatandaş tarafından bağışlanmıştırOkul yapılması için mahallece okul ve camii yaptırma derneği kurulmuşturFahri başkanlığına zamanın kaymakamı Nihat Bor,dernek başkanlığına Mestan Kan, üyeler Hüseyin Toker, Hasan Ertal, Mehmet Cengiz, Selahattin Demiral, İsmail Sevgili, Mehmet Pazarlı, Mustafa İzanlı, Osman Cinger, Ali Başarır, İsmail İzdaş, Mehmet Güzel ve Ali Öncel seçilmişlerdirYardım şekli;(maddi ve manevi) Taş, kum, kireç mahallece ve dernekçe temin edildiKöy köy, mahalle mahalle dolaşılarak deve pehlivan güreşi tertiplemek için imkanlar sağlanmıştırDevlet 30 000 tl, Orman Dairesi binanın kerestesini, Aydın Valililiği 8 000 tl, Sümerbank Basma Fabrikası 10 000 tl Nazilli Belediyesi 10 000 tl, Nazilli Ticaret Odası 10 000 tl Türk Hava Kurumu 2 000 tl, Volkan ltd 10 ton kömür yardımında bulunmuşlardırOkul binasının temeli 10031959 yılında atılmış ve 01101959 tarihi gibi kısa bir zamnda tamamlanarak öğretime açılmıştırAçılış töreninde halk Aydın Valisi, Aydın Milletvekilleri, Nazilli Kaymakamı, Belediye Başkanı, Dernek Üyeleri, Resmi kurum temsilcileri bulunmuşlardır
Eski okulun yetersiz kalması sonucunda yapılan binanın yanına 1989-1990 öğretim yılında 5 derslikli ek bina yapılmıştır
Eski binanın kullanılmayacak kadar eskimesi, demode olması, normal ve çağdaş eğitim ve öğretime cevap veremeyecek duruma gelemsi nedeniyle yeni okul binasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuş1995 Haziran ayında Devlet tarafından 4 katlı yeni okul binasının temeli atılmış ve 2006 mart ayında çift öğretimden normal öğretime geçilerek yeni okul binası eğitim ve öğretime açılmıştırYeni okulun eğitim ve öğretime açılması törenine halk, Aydın Millet Vekilleri, Nazilli Kaymakamı, Nazilli Belediye Başkanı, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum Amirleri katılmışlardır

OKULUN ADI
Aydın ili Encümen kararıyla ‘’Adnan Menderes İlk Okulu’’ adını almıştırOkulda öğretim üyesi olarak baş öğretmen vekili Hüseyin Toker, öğretmenler Zeki Engeç, Turgut Yıldırım, Rıza Öz, Mefkure Engeç, Muzaffer Yücel Işık ve Halil Çetiner görev almışlardır
27 Mayıs 1960’da Türkiye’de yapılan askeri ihtilal sonunda okulun adı Vilayet Encümen Kararıyla ‘’ 27 Mayıs İlk Okulu’’adını almıştırDaha sonra Mahalle muhtarının öncülüğünde ve halkın isteği belirtilerek yapılan müracaat sonucu Aydın ili Encümen kararı ile okulun adı mahallenin adı olan ’’Çapahasan İlkokulu’’olarak değiştirilmiştirDaha sonraki yıllarda ilkokulların 8 yıllık eğitim ve öğretime geçmesi ile okulun adı’’Çapahasan İlköğretim Okulu’’olarak adlandırılmıştır

ESKİ OKUL BİNASI
Okul dikdörtgenler prizması biçiminde olup, boyu 75 metre eni 10 metredirÖnünde 60 cm yüksekliğinde taştan yapılmış ve iki kaplı duvar ile çevrilidirOkul bahçesinin duvar dipleri ağaç ve çiçeklerle donatılmışOkul bahçesinde kız ve erkeklere ait tuvaletler mevcutturOkulun bahçesinde voleybol ve basketbol sahaları, salıncak, tahterevalli mevcutturCumhuriyetin 50yılında dikilen Atatürk’e ait bir büst ve çiçeklik vardırOkul bahçesinde turunç,okaliptüs,sedir,limon ağaçları vardırOkul binasında büyük bir koridor,müdür odası,müdür yardımcısı odası,öğretmen odası, kütüphane,7 adet derslik vardırAyrıca okul bahçesinin güneyinde 1989-1990 yılında açılan 5 derslikli bir bina mevcutturOkulun bahçesinin kuzeydoğusunda bulunan ve eskiden lojman olan binasında anasınıfı ve kantin mevcuttuOkulun kuzeyinde ise eski barakalardan oluşan laboratuar ve spor odası vardıOkulun güney doğusunda ise odunluk bulunmaktaydı
Okul 1989-1990 öğretim yılında normal öğretime başladı ve 1994-1995 yılında çift öğretim oldu

YENİ OKUL BİNASI VE BÖLÜMLERİ
Okulumuz 2006-2007 öğretim yılında normal öğretimini sürdürürken yeni yapılan okul binasının faaliyete girmesiyle 2006 mart ayında yeni binasına taşınıp normal eğitim ve öğretime geçmiştirOkulun çevre duvarı 2008 yılında belediye tarafından yaptırılmış ve bir giriş kapısı bulunmaktadır Okul bahçesi asfalt olup bahçede voleybol sahası,barfiks, hentbol sahası vardırYeni okul binası 4 kattan oluşup merkezi sistem ile ısıtılmaktadırOkul binası 4 Katlı merkezi katı yakıt ısıtmalı öğrenci ve öğretmen çıkış kapısı ayrı olan betonarme ses ve ısı yalıtımlı depreme dayanıklı ve kazık temel esasına göre yapılmış bir yapıdır Öğretmen giriş kapısı ısı kaybını önlemek amacı ile iki kapılıdır İki kapı arasında nöbetçi masası ve duvarda okul onur panosu vardırZemin katta 1 sınıflar, ana sınıfı, teknoloji ile donanımlı toplantı ve tiyatro salonu vardır 1Katta müdür ve müdür yardımcısı odaları, 2 3sınıflar, laboratuar, personel tuvaletleri ve duş mevcuttur 2Katta öğretmen odası, ders araç-gereçleri odası, kütüphane, 45 ve 6 sınıflar öğrenci tuvaletleri, duş bulunmaktadır3Katta 7 ve 8 sınıflar, hizmetli odası, Bileşim teknolojileri sınıfı, Sosyal Bilgiler sınıfı, Okul Formatör öğretmeni rehberlik odası, okul arşiv malzeme deposu,duş ve tuvaletler vardırEk okul binasında ise kantin, spor odası, ve kantin dinlenme salonu mevcutturOkulda ikisi mahaleli olmak üzere 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 10 birinci kademe, 9 ikinci kademe öğretmeni ve 1 hizmetli personeli vardır Ayrıca bazı derslere dışarıdan gelen öğretmenler mevcutturOkul Aile Birliği tarafından bir hizmetli çalıştırılmaktadır Okulun bir öğretmeni mahalle sakinlerindendir

OKULDA BULUNAN SOSYAL KULÜP VE FAALİYETLER
Okulumuzda İzcilik, Sivil Savunma, Kültür ve Edebiyat, Bilim ve Teknoloji; Gezi Tanıtım ve Turizm, Sosyal Dayanışma, Spor, Sağlıklı Beslenme ve Temizlik,Müzik ve Folklor, Fotoğrafçılık Kulüpleri kurulmuşturİzcilik faaliyeti 1999 tarihinde beri sürdürülmekte olup son iki yıldır okul izcileri Didim-Akbük mahali yaz kampına katılmaktadır Halk oyunları ve folklor ekipleri kurs çalışmaları yapılmaktadır Okul, ilçe, il düzeyinde düzenlenen spor yarışmalarına okulumuz öğrencileri katılmaktadır

MAHALLENİN ADI VE SEMTİ
Mahalle şehir merkezinin güney doğusunda olup, Nazilli’nin en eski ve en büyük ve son yıllarda göç alan yerli halkı çoğunlukta olan mahallesidirMahallenin adı; Çapahasan’dırBu ismi yıllar önce Hasan adında dayı başı tabir edilen ve burada bulunan herkesin sevgi ve saygısını kazanan,herkesin ondan memnun olduğu, çiftçilere çapa işleriyle uğraşan ameleleri temin eden halk arasında çapacı Hasan diye söylenen şahıstan almaktadırBu söylem söylene söylene mahallenin adı olan Çapahasan olarak şekillenmiştir

MAHALLENİN ÖNEMLİ SEMTLERİ
Çakırali Kahvesi, Hatiplik, Ortalan, Cinlikavak, Eskiyeni’dirMahalle Sümer, Şirinevler, Muammer Aksoy mahalleriyle komşudurEn önemli caddesi 5 Eylül caddesidirMahallede ulaşım şehir içi minibüsleriyle yapılmaktadır

KONUT DURUMU
Mahallenin en eski evleri kerpiçten yapılmıştırDaha sonra ahşap ve kagir evler,son yıllarda ise betonarme evler yapılmaktadırEvler bir, iki, üç nadiren dört katlı ve genel olarak küçükte olsa bahçelidir

SOSYAL DURUM
Mahallenin bugünkü nüfusu eskiye göre çok artmıştırBu nüfusun çoğu yerli halk diğerleri ise göç sonucu gelen halktan oluşmaktadır Mahalle halkı gelenek ve göreneklerine bağlıdır, sosyal dayanışma vardır ama eskiye göre azalmıştır Mahallede hiçbir sosyal tesis bulunmamaktadır

EKONOMİK DURUMU
Mahallemiz çiftçi ve işçi toplumundan meydana gelmiştirMahallenin tarlaları 4 ana guruptan toplanmıştır;Dedebaşı, Cinlikavak, Yazırlı köprüsü, Azmakbaşı’dır Mahallemizde pamuk, mısır, hububat, yonca, sebze, portakal, limon gibi ürünler yetiştirilmektedir Son yıllarda pamuk üretimi çok azalmıştır Mahallede Sümer basma sanayi fabrikasından emekli olan çok sayıda emekli bulunmaktadır Bu fabrikanın kapanması ile mahalledeki sosyal ve ekonomik hareketlilik azalmış ve eskiye göre yok olmuştur Son yıllarda seracılık ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktdır Buradaki çiftçilere Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü, Sahil Sulama, Çiftçi Mallarını Koruma Derneği, Tariş Tarım Kooperatifi destek ve katkı vermektedir Pamuk Araştırma Enstitüsü çiftçiye kaliteli ilaçlanmış tohum sağlamaktadırAyrıca çiftçiyi bilinçlendirmek verimli ve yüksek kaliteli yeni pamuk türleri geliştirip yetiştirmek için denemeler yapmaktadırMahallede halkın ihtiyaçlarına yönelik olarak berber, fırın, bakkal kahvehaneler bulunmaktadır Atölye vb üretim tesisleri bulunmamaktadır

MAHALLENİN TURİSTLİK YERLERİ
Mahallede bulunan belli başlı turistlik yerler yokturÇapahasan camisinin mazisi 150 yıllıktır Tarihi bilinmeyen bir türbe vardır

KÜLTÜR DURUMU
Mahalle Cumhuriyetten önce okur yazar bakımından çok düşük durumdaymış Son yıllarda okuma yazma oranı hızla yükselmektedirBu mahallede yetişen doktor, mühendis, öğretmen, avukat, hakim, savcı, işveren vb sayısı hızla artmaktadır Ancak Nazilli’nin bazı mahallelerine göre eğitim ve öğretime verilen değer hızla artmasına rağmen yeterli değildir Yeni okul binasının yapılması ile okulda daha kaliteli ve verimli bir eğitim öğretim çalışması yapılmaktadır
Mahallede eğlence yerleri olarak kahvehaneler bulunmaktadır Erkekler bu kahvelerde boş zamanlarında oyun oynamakta vakit geçirmektedirler
Düğün ve cemiyet toplantılarına önem verilmektedir Bayanların en önemli eğlence yeri, zamanı bu cemiyet ve düğünlerdirDüğün ve cemiyetler okul bahçesi, mahalle arasında veya diğer mahallerde bulunan salonlarda yapılmaktadır

Çapahasan İlköğretim Okulu Aydın Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Çapahasan İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Çapahasan İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Çapahasan İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Çapahasan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ÇAPAHASAN İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: ÇAPAHASAN MH 5 EYLÜL CD NO:97

Telefon Numarası: 2563131249

Faks Numarası:Bilgi Yok

E-mail Adresi :312759@mebk12tr

Web Adresi:Çapahasan İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com