Trabzon Şiirleri - Trabzon İle İlgili Şiirler |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Trabzon Şiirleri - Trabzon İle İlgili ŞiirlerTrabzon Şiirleri, Çok güzel Trabzon Şiirleri, En güzel Trabzon Şiirleri, Trabzon , Tarihsin Sen Trabzon Trabzon sirti boztepe dagi Yesildir cennetdir tarlasi bagi Yaylalardadir en nefis yagi Tarihsin sirinsin sen trabzon Akcabatta tütün diken köylüler Türkdur cepnidir burda yerliler Gurbete kalkar bu yaz gemiler Tarihsin sirinsin sen trabzon Ilk bahar yeserir findik dallari Yaylalara cikarköyün mallari Rizeye uzar asvalt yollari Tarihsin sirinsin sen trabzon Güz gelince misirlari bicerler Agac oluklardan sular icerler Iyiyi güzeli bulur secerler Tarihsin sirinsin sen trabzon Yaroz burnundan gecer gemiler Cömlekciye gelir orda demirler Sehirliler kaleparkda serinler Tarihsin sirinsin sen trabzon Kalelerin vardir tarihten kalan Onarilmali hepsi viran Bütün vaitlar yalanmi yalan Tarihsin sirinsin sen trabzon Yaslisin bakan yokdur yüzüne Kaderinden diken batti yüzüne Inanmasen siyasetci yüzüne Tarihsin sirinsin sen trabzon Pasalar beyler sende dogdular Ayrilip gittiler zengin oldular Sonra unutular öksüz koydular Tarihsin sirinsin sen trabzon Sait Sezgin ----------------------- Tarih kokan Trabzon Trabzon’un üstü Boztepe dağı Yemyeşil cennettir tarlası ve bağı Yayladadır en güzel peyniri, yağı Tarih kokan topraksın sen Trabzon Akçabat’ın köftesi Sürmene’nin pidesi Ah! Ne hoş lahananın yemesi Tarih kokan topraksın sen Trabzon İlkbahar yeşerir fındık dalları Yaylalara çıkar köyün malları Rize’ye uzar asfalt yolları Tarih kokan topraksın sen Trabzon Yaz sonu mısırları biçerler Oluklardan soğuk sular içerler Güzeli bulur seçerler Tarih kokan topraksın sen Trabzon Yoroz ‘dan geçer gemiler Çömlekçiye gelir demirler Şehirliler Moloz’da serinler Tarih kokan topraksın sen Trabzon Değirmendere’den çıktım yola Maçka’da verdim mola Vardım güzelim Sümela’ya Tarih kokan topraksın sen Trabzon Yine çıktım yaylana Mıhlama yedim dağında Soğuk su içtim ırmağında Tarih kokan topraksın sen Trabzon Kemençeni dünya tanır Sesine de hayran kalır Hemen horona durulur Tarih kokan topraksın sen Trabzon Kaleleri vardır geçmişten kalan Onarılmalıdır hepsi viran Ne günler geçirdi o kaleler Tarih kokan topraksın sen Trabzon Yaşlısın bakan yoktur yüzüne Kaderinden diken battı yüzüne İnanma sen siyasetçi yüzüne Tarih kokan topraksın sen Trabzon Paşalar beyler sende doğdular Ayrılıp gittiler zengin oldular Sonra unuttular öksüz koydular Tarih kokan topraksın sen Trabzon Güneşler doğacak yarınında Kolbastı çalıp oynanacak dünyada “Bize her yer Trabzon” çınlayacak kulaklarda Tarih kokan topraksın sen Trabzon Hasan Güçlü ------------------------ Trabzon Uzakta olsam da, hep yanımdasın, Senin yerin bende, başka Trabzon Alyuvarlar gibi, hep kanımdasın, Senin yerin kanım, kanım Trabzon Vatanımın her köşesi, kutsaldır ama, Doyamadım, doyamam asla ben sana, Baba yurdum, canım kurban Vatana, Senin yerin canım, canım Trabzon Adım adım gezmek, yetmedi bana, Hasretin dağ olmuş, sığmaz dünyama, Her izin döneminde kavuşsam da sana, Senin yerin yanım, yanım Trabzon Daha ben doğmadan, başka diyara, Dedelerim göçetmiş, içimde yara, Tanımak istedim, hep sora sora, Senin yerin başım, başım Trabzon Dokuzyüz yetmişte, tanıdım seni, Her şeyinle inan, mest ettin beni, Yoksulluk diyorlar, göçün nedeni, Senin yerin aşım, aşım Trabzon Her güzellik sende, bulunmaz diyar, Seninle dolu olan, olur bahtiyar, Leyla ile Mecnun'un aşkına uyar, Senin yerin aşkım, aşkım Trabzon Sahil şeridinden, karlı tepeye, Her güzellik bize, bolca hediye, Övünsün seninle, bütün Türkiye, Senin yerin kalbim, kalbim Trabzon Beş tepeden aşağı, denize bakar, En ucra köşesinde, başka bir vakar, Aşkın benliğimi, yakar da yakar, Senin yerin bende, başka Trabzon Geçmişten rastlanır, her türlü ize, Çok âlimler yetiştirdi, türkiyemize, Çam kokulu suları, dolar denize, Senin yerin bende, başka Trabzon Beşikdüzü'nden, ta Of'a kadar, Dağlarında binlerce, şehidim yatar, Tüm Dünya'ya çayı, fındığı satar, Senin yerin bende, başka Trabzon Dünya'yı gezsen, trabzonlu bulursun, Yakınını görmüş gibi, mutlu olursun, Her sevene sevdiği, baş tacı olsun, Senin yerin tacım, tacım Trabzon Doğuda Yomra, Akcaabat'tır batısı, Çaykara Maçka, güneydeki halısı, Şalpazarı, Vakfıkebir ve Tonyalısı, Senin yerin bende, başka Trabzon Dernekpazarı, Sürmene Köprübaşı, Tadı damağımdadır, Bezirgân aşı, Ataköy, Hayrat, Araklı Çarşıbaşı, Senin yerin bende, başka Trabzon Yükseklerde, Sultan Murat yaylası, Düzköyde bulunur, arazinin hası, Ünlüdür Arsin' de, silâh fabrikası, Senin yerin bende, başka Trabzon Halis Karadeniz -------------------------- Trabzon’la Söyleşi Bir sıcacık kucaktın; İndirdiler Trabzon Tüttürdüğüm ocaktın; Söndürdüler Trabzon Sen ki bana sadık yar Hayalinde beni sar Doldu sine ateş, har; Yandırdılar Trabzon Ruhum girdi oyuğa Sürülmüşüm yokluğa Bir dümensiz kayığa Bindirdiler Trabzon Kan sağdılar gözümden Zevklendiler sızımdan Kabuğumu özümden Yondurdular Trabzon On iki yıl sen ve ben Bir bedende iki can Yüreğime bir hazan Kondurdular Trabzon Sinem şimdi kor sensiz Hayat daha zor sensiz Ne haldeyim, gör sensiz Sindirdiler Trabzon Kamil Durmuşoğlu --------------------- Trabzonspor Marşı Şampiyonsun Trabzon; Bütün dertler buldu son Şampiyonsun Trabzon; Yok üstüne bu sezon Rengimiz bordo mavi Efsanemizdir Hami Üç büyük diyorlardı Neredekaldı hani Şampiyonsun Trabzon Yok üstüne bu sezon Şampiyonsun Trabzon Şimdi dertler buldu son Kolbastı oynuyoruz Her maçımız bitince Onlara ayşe fatma Bize kaldı netice Şampiyonsun Trabzon Yok üstüne bu sezon Şampiyonsun Trabzon Buna derler mutlu son Resitalci Yattara Üç büyükler kapkara Tek büyüğüz biz artık Düşünün kara kara Şampiyonsun Trabzon Yok üstüne bu sezon Şampiyonsun Trabzon Ha buna derler mutlu son Hakan Bölük |
|