|
|
Konu Araçları |
bilgi, erbaa, hakkında, köyü, salkımören, tokat |
Salkımören Köyü Hakkında Bilgi Erbaa Tokat |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salkımören Köyü Hakkında Bilgi Erbaa Tokatsalkımören köyü bilgileri - salkımören köyü resimleri - salkımören köyü resimleri Salkımören, Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür SALKIMÖREN KÖYÜ'NÜN ESKİ ADI HOSAN'DIRHOSAN KELİMESİNİN İSE ANADOLU'YU İSLAMLAŞTIRMAK VE TÜRKLEŞTİRMEK İÇİN HORASAN'DAN GELEN ALPERENLERDEN ALDIĞI BİLİNMEKTEDİR YENİ ADI OLAN SALKIMÖREN İSE BU BÖLGEDEKİ BAĞCILIĞIN BİR YANSIMASI OLARAK VERİLMİŞTİR Kültür yemekleri, Köye has yemek türleri olarak yaprak dolması (etli, soğanlı salça sosu, fasulyeli yapılır), keşkek, çiğ dolma (kara lahana, aşlık,soğanlı salçalı yapılır) boranlı, cevizli pağaç vardır gelenek Köyde bayram günlerinde köy meydanında bayramlaşma yapılır, bayram gününde köyün gençleri köyün bahçelerinde bulunan ağaçlara salıncaklar (tahtalı) kurarlar ve eğlenirler köyümüzde düğünlerde çeşitli oyunlar düzenlenir bunları ben yazmadım ama birazda olsa doğruluğu var hüseyin krdnz Coğrafya Tokat iline 94 km, Erbaa ilçesine 12 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2008 1306 2000 938 1997 906 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırKöy özellikle asma yaprağı üretiminde kalite ve miktar olarak büyük birpazar konumundadırÜzüm, kiraz ve diğer meyvelerin üretimi yapılmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır150 civarında öğrencisi vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Sağlık evi ve düğün salonu vardır ve faaldir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır kaynak yerel net vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|