|
|
Konu Araçları |
bilgi, boyabat, hakkında, köyü, sarıağaççayı, sinop |
Sarıağaççayı Köyü Hakkında Bilgi Boyabat Sinop |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarıağaççayı Köyü Hakkında Bilgi Boyabat SinopSinop Köyleri - Sarıağaççayı Köyü Boyabat - Sarıağaççayı Köyü Hakkında - Sarıağaççayı Köyü Resimleri Sinop Bilgiler Nüfus 921 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57200 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Boyabat Sarıağaççayı, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Sarıağaççayı köyü cumhuriyetten önce yerleşen kürt vatandaşlarımızın bulunduğu bir Köydür Dolayısıyla kürtçedirHalk içinde saraççay denir bu ismin ne anlama geldiği hakkında osmanlı tarih ansiklopedilerine bakılmalıdır Ankara Haymana'dan göç edilmiştirayrıca günay sönmez de sarıağaççaylıdır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yköyde 3 gün 3 gecedügün sürer yemektende pişuruk paüla en sevilen yemegi Coğrafya Sinop merkeze 100 km , Boyabat'a ise 7 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2400 2000sarıyarakcay köyüne bekleriz 1982 1997 1900 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvanCLIKTAN ÇOK TUĞLA OCAKLARINA DAYANIR KÖYLÜNÜN %95 İ MART AYINDATÜRKİYENİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNE GİDEREK ORADAKİ TUĞLA OCAKLARINDA ÇALIŞIRLAR tosya izmit adana çorum, tokat,sivas,amasya,bartın gibi çeşitli illerde tugla fabÖZGÜR ÇELİKEL BAŞ ÇAVUŞ BIRRRİ Muhtarlık : Köy Muhtarı : Rüştü Muhittin Özden Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ama 5 sınıf ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yokturayrıca köyde GÜNAY SÖNMEZ in yaptırdığı bitane cami vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|