Şuayip Köyü Terme Samsun |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şuayip Köyü Terme SamsunŞuayip Köyü Terme- Şeyhkoyun Köyü Hakkında - Şuayip KöyüTanıtımı - Şuayip Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 276 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55600 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Terme Şuayip, Samsun ilinin Terme ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köy daha önce gündoğdu köyüne bağlı şuayip mhsi idi 1995 yılında muhtarlığını ayırarak Şuayip Köyü olmuştur Kültür Köyde düğünlerde keşkek yemeği yapmak bir gelenek kazanmıştır Coğrafya Samsun iline 51 km, Terme ilçesine 5 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 276 2006 277 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Fındık , çeltik ve mısır en çok yetiştirilen tarım ürünleridir Buğday ve çeltik Fındık patozculuğu çok yaygındır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Mustafa Şen köyümüzün kuruluşundan beri üst üste 3 dönem muhtar 2004 - Mustafa Şen 1999 - Mustafa Şen 1994 - dursun özcan 1989 - dursun özcan Köy Muhtarı: MUSTAFA ŞEN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 362 876 40 59 Cep Telefonu: 0 537 720 36 02 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 276 1997 277 İle Uzaklığı: 51 km İlçeye Uzaklığı: 5 km Rakım: 8 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ama kapalı durumda taşımalı sistem kullanılıyo Köyde, içme suyu şebekesi var kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Şuayip Terme Köyüne Ait Bir Görüntü Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|