Yukarıtepe Köyü Fatsa Ordu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yukarıtepe Köyü Fatsa OrduOrdu Köyleri -Yukarıtepe Köyü Fatsa - Yukarıtepe Köyü Hakkında -Yukarıtepe Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 510 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52400 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Fatsa Yukarıtepe, Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri genelde sebze yemekleri tüketilmektedir Bunlardan başlıcaları halk dilinde kara lahana diye adlandırılan pancar yemeği ve bu sebzeninin çorbası, kavurması ve turşusu bunlardan bir kaçıdır Coğrafya Ordu iline 58 km, Fatsa ilçesine 6 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 510 1997 215 Köy Muhtarı: HASAN BİLİŞ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (452) 423 39 70 Cep Telefonu: 0 (532) 673 33 66 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 510 1997 215 İle Uzaklığı: 58 km İlçeye Uzaklığı: 6 km Rakım: m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Köy içme suyunu dağlardan gelen kaynak sularından temin etmektedir Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|