Çorum Şiirleri - Çorum İle İlgili Şiirler |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorum Şiirleri - Çorum İle İlgili Şiirlerçorum ile ilgili şiirler, çorum şiir Çorum şiirleri Biz Çorumluyuz Çorumlu Bir birimizden sorumlu Yerim o tatlı dilini Hey sırma saçlı Çorumlu Yeter nazı bırak heri Aşkınla olmuşum deli Çok fena özledim seni Gel sarılalım Çorumlu Çorum benim memleketim Yıllardır ona hasretim Belkide sensin kısmetim Evlenelim biz Çorumlu Ozan Güner mutlu olsun Çektiğimiz çile dolsun Bu can sana kurban olsun Gir koluma can Çorumlu Ozan Güner Kaymak Corum - Alaca Şiiri Taşına toprağına gurban olduğum Canımda bir candır Corum – Alaca Doğup,büyüyüp hem de yürüdüğüm Damarlarımda kandır Corum – Alaca Varı yoğu herşeyi sererler önüne Kin tutmaz,kalem cekmiştir dününe Helali sever,haram katmaz sütüne Doğruların yeridir Corum – Alaca Tarihinde çok görkem, şan vardır Alaca hüyüğü tüm dünya bilir tanır Boğaz kaleliler ilk temeli atandır Tarihin icindedir Corum – Alaca Kes kebabı ye ardından git kahveye Koy ver gitsin kendini orda sohbete Laf söyletmeyiz,tandırda pişmiş ete Lezzet diyarıdır Corum – Alaca Her evde olur, düğün hediye tepsisi Kızların hevesi, entarisi,maksisi Cay yanında ne güzel yenir leblebisi Leblebi diyarıdır Corum – Alaca Adnan’ım bende cok özlerim memleketimi Bir gün alır gelirim her an ceketimi Ayırın dostlar, tandırda pişmiş etimi Özlemler diyarıdır Corum – Alaca Adnan Şahin |
08-10-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorum Şiirleri - Çorum İle İlgili ŞiirlerÇorumda Biz Böyle Öğrendik Sackılıktan samanı alıp götürek tandıra Sen pişir de yeyim, yağa bandıra bandıra Kete,feselli,yanıc ve de mayalı yiyelim Soran olursa elbette bunları biz diyelim Mayalı deriz biz şeherlinin bazlamasına Yanıc deriz içine ıspanak vskatılmışına Katık deriz biz marketteki beyaz ayrana Kayın valide dedikleri vallaha bizde kayana Gobel deriz biz şeherlinin okul arkadaşına Asla laf söyletmeyiz anamızın kesme aşına Helle deriz bildiğiniz un corbasına salcasız Pilavın başına gecmeyiz,soğanı soymasız Kumpir deriz biz patatese daha tarla başında Doyumsuz bir tadı vardır corbasında aşında Gencliğimiz deşenek oynayarak gecti bizim Bazen bizim bazen komşunun dam başında Öz deriz biz öyle öğrendik bildiğiniz her caya Bulguru bulgur yapan kacaman dönen bir kaya Üzülürüz tutulduğu zaman gök yüzündeki aya Zamanımızda vesait yoktu gencliğimiz gecti yaya Çorumluyum ben böyle öğrendim anamdan Çok ders aldım köyde saptan samandan Biz korkmayız asla hiç fırtınadan talandan Bende ümidimi kestim şu şair Adnan'dan Adnan Şahin |
08-10-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorum Şiirleri - Çorum İle İlgili ŞiirlerÇorumun Namlı Gözleri Bakarken tetiğe basıp bakıyon Gönül silahında namlu gözlerim Bir bakışta cayır cayır yakıyon Bugün erken erken zamlı gözlerin Neden cevap vermiyorsun çağrıma Vefasızlık gider benim ağrıma Gene kurşunları attın bağrıma Bitmezmi hiçranı kanlı gözlerin Her gün gözlerimden akan ırmaksın Sevip sevilmeden niçin ıraksın Hakimler hakimi davama baksın Gönül mahkememde zanlı gözlerin Saldın boraniye hiçranı gamı Gönül depreminin yoktur dermanı Bir bakışın yakar koca cihanı Senin türküyede namlı gözlerin Halil Çimen Çorumlu Çıktın Esrarı aşkımın manasın sorma Halin ile tutuşturdun yanıyom Boşa üfürüp te kendini yorma Dilin ile tutuşturdun yanıyom Sevmeyi bilmiyon yolumdan çekil Konmayı bilmiyon dalımdan çekil Bağzen zülüf oldun bağzende kakül Telin ile tutuşturdun yanıyom Sevda çadırında uslu musun sen Karalar giymişsin yaslımısın sen Keremin yandığı aslımısın sen Külün ile tutuşturdun yanıyom Hayat derslerinden sorumlu çıktın Sevda ile aşka yorumlu çıktın Nerelisin dedim Çorumlu çıktın İlin ile tutuşturdun yanıyom Aşık boraniyi boşa yoruyon Elde avuçta yok hayel kuruyon Neden kabahatı elde arıyon Elin ile tutuşturdun yanıyom Halil Çimen |
|