Çatak Köyü Merkez Çorum |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatak Köyü Merkez ÇorumMerkez Çatak Köyü - Çatak Köyü Resimleri - Çatak Köyü Hakkında - Çatak Köyü Tanıtım Çatak, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür İlçe: MERKEZ - İl: ÇORUM Köy Muhtarı: ARİF KARAKAŞ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0(364)2512066 Cep Telefonu: 0(533)4235906 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 - 217 1997 - 261 İle Uzaklığı: 19 km İlçeye Uzaklığı: 19 km Tarihi Çatak köyü; adını, köyün kuruluşu sırasında, obanın yanında bulunan bir çatal ceviz ağacından aldığı söylenmektedir Çatak köyünün; Amasya, Gümüş Tengel Digi köyünden gelenler tarafından kurulduğu söylenmektedir Köyün atalarından Kamberkoca'nın 5 oğlu ile buraya göç ettiği, köyün büyükleri tarafından anlatılmaktadır Köy; İstiklal Savaşı'nda vatana 53 yiğit göndermiş, ve hiçbiri geri dönmemiştir Kültür Damatlar hamama götürülür Akşam sinsin oynanır, halaylar çekilir Düğünlerde yapılan yemekleri; keşkek, bamya, et pilav ve helvadır Tandır çöreği Türkiye çapında ün yapmıştır Spor olarak; koşu, eşek yarışı, atış gibi etkinlikler düzenlenir Çatak köyü gençleri bir komite kurmuştur Bu komite, ayda bir kez toplanıp köyün sorunları hakkında toplantılar düzen lemektedir Bu toplantıya tüm Çataklılar ve kendini Çataklı hissedenler davet edilir Coğrafya Çorum merkezine 18 km uzaklıktadır Çorum'un en gözde piknik alanı köydeki Çatak Tabiat Parkı'dır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 217 1997 261 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Ayrıca tuğla fabrikaları ve inşaat sektörü de ekonomiye destek olmaktadır Avrupa Birliği dağ köylerini geliştirme projesinin büyük yararı olacağına inanılmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 Arif Karakaş 1999 Arif Karakaş 1994 Arif Karakaş 1989 Mustafa Karagöz 1984 Yunus Karakaş Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır Köye ulaşımı sağlayan yol sıtapze olup, köyde elektrik ve sabit telefon vardır İlköğretim okulu Türkler köyüne taşınmiştır Köyünüze Aitbilgi ve Resimleri Bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|