Paşabey Köyü Eflani |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Paşabey Köyü EflaniEflani Paşabey köyü - Paşabey köyü hakkında - Paşabey köyü resimleri - Paşabey köyü tanıtım Paşabey, Eflani ilçesine bağlı bir köydür Köyün 4 tane mahallesi vardır Bunlar; Merkez, Hatıplar, Salıflar, Karabaşlardır Paşabey köyünün güneyinde Osmanlar Köyü, batısında Kıran Köy, doğusunda Salıflar Mahllesi ve kuzeyinde Çayır vardır Tarihi : Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür ve yemekleri : Köyün yemekleri şöyle sıralanabilir; bandırma, çullama tatlısı, malak, pörüşke, bulamaç Coğrafya : Karabük iline 37 km, Eflani ilçesine 10 km uzaklıktadır İklim : Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus : Yıllara göre köy nüfus verileri : 2000 / 116 Ekonomi : Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Köy Muhtarı : ZÜHTÜ ÖZTÜRK Telefon Numaraları : 0 370 4612376 Altyapı bilgileri : Köyde ilköğretim okulu var ama kullanım dışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi var ama kanalizasyon şebekesi yoktur Köyde bölgenin en büyük ve modern camisi bulunmaktadır Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köyde kaç hane olduğu kesin olarak bilinmemektedir Köyde eskiden kuyulardan ve çeşmelerden su içilirken şimdi evlere özel su gelmektedirköyde özel hastane yoktur gerçeği sağlık ocağı da yoktur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Eflani Paşabey Köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|