Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çorum, ilçesi, ili, mecitözü

Çorum İli Mecitözü İlçesi

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çorum İli Mecitözü İlçesi

MECİTÖZÜ

İlçenin Tarihi

Mecitözü tarihinin MÖ 5000 yıllarına kadar uzandığı Kuşsaray Köyü ve Elvançelebi Beldesi’nde yapılan kazılarda anlaşılmıştır

Uzun yıllar Sivas İli Amasya Sancağı’na bağlı olan Mecitözü, 1916 yılında Ankara İli Çorum Sancağı’na bağlanmıştır

Coğrafi Yapısı

İlçe kuzeyinde Avkat dağı, güneyinde Çıkrık ve Kırklar dağı ile çevrili bir ova yamacında kurulmuştur Çorum’a uzaklığı 37 km, rakımı 750 metre, yüzölçümü 942 km2, yıllık ortalama yağış miktarı 422,7 mm’ dir

İdari Yapısı ve Nüfus Durumu

İlçenin 2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre; merkezde 5787, belde ve köylerde 20277 olmak üzere toplam nüfusu 26064’dir

İlçede 1 belde (Elvançelebi Beldesi) ve 54 köy bulunmaktadır

Ekonomik ve Sosyal Durumu

Tarım ve hayvancılık halkın geçim kaynağıdır Tarım alanı 38644 ha dır 2002 yılı verilerine göre en çok şeker pancarı, buğday, arpa, kuru soğan, ayçiçeği ve nohut yetiştirilmektedir Tarım alanının 8115 ha lık kısmında (% 21) sulu tarım yapılmaktadır İlçede 14949 adet büyükbaş, 22500 adet küçükbaş hayvan mevcuttur

İlçe merkezinde bir adet un, bir adet tuğla fabrikası bulunmaktadır

Toplam 54 köyün 50’ sinin yolu asfalt olup 17 köyün de kanalizasyon sistemi bulunmaktadır

Eğitim, Kültür ve Sağlık

İlçede bir genel lise, bir çok programlı lise (Mesleki Teknik Eğitim Merkezi), 36 birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu, 11 müstakil ilköğretim okulu olmak üzere toplam 47 ilköğretim okulu vardır Bu okullarda 4130 öğrenci okumaktadır

Bir futbol sahası ve bir kapalı spor salonu, 50 yataklı Devlet Hastanesi, İlçe merkezinde, Emirbağ, Figani ve Söğütyolu köylerinde birer sağlık ocağı mevcuttur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com