Kırıklar Köyü Safranbolu Karabük |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırıklar Köyü Safranbolu KarabükSafranbolu Kırıklar Köyü - Kırıklar Köyü Hakkında - Kırıklar Köyü Tanıtımı - Kırıklar Köyü Resimleri Kırıklar, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür Tarihi "Köy adını bir çok hastalığın birden bu köye musallat olması sonucu almıştır" diye bi rivayet bulunmaktadır Kültür Köyde her hıdırellezde göveren mahallesindeki mesire alanımızda allah rızası için ve orada yatan zatlarımız için kuran okunup dua edilip kurban kesilmektedirköy halkı ve çevre köylerden gelen tüm vatandaşlar davet edilir yemekler ikram edilir ev baklavası ünlüdür Köy, eğitim olarak diğer köylere nazaran kültür ve eğitim yönünden çok ilerlemiştirKöy bir çok öğretmen doktor mühendis yetişmiştirÜstelik Karabük'ün belkemiği olan Kardemir'in üst düzey yönetici ve ustaları da bu köyün suyunu içmiştir Coğrafya Karabük iline 18 km, Safranbolu ilçesine 14 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedirFakat karabük ve safranboluya oranla çok daha serindirRakımı da ili ve ilçesine göre önemli derecede yüksektir Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Fakat geçim bunlarla olmazYılın 12 ayını da köyde geçirenlerin hepsinin emekli maaşı vardırTarım ve hayvancılığı sadece ek gelir olsun diye yaparlar Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır fakat kullanılmamaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır fakat kullanılmasına ara verilmiştir çünkü ebe ataması yapılmamıştır Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırmesire alanı ve piknik yerleri mevcuttur Köyümüzün konumu ulaşım ve yerleşim yönünden çok güzel bir konumdadır merkezi bir köydürKöyümüz ün 2 de mahallesi vardır KARAEVLİ ve GÖVEREN mahalleleri her iki mahallemizde de yaşam devam etmektedir Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|