Şerefiye Köyü Borçka Artvin |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şerefiye Köyü Borçka ArtvinArtvin Borçka Şerefiye Köyü - Şerefiye Köyü Hakkında - Şerefiye Köyü Tanıtımı - Şerefiye Köyü Resimleri Şerefiye, Artvin ilinin Borçka ilçesine bağlı bir köydür İlçe: BORÇKA İl: ARTVİN Şerefiye köyü Batum sınırına yakın olup 15 km kadar uzaklık vardırKöyün kuzeydoğusu Gürcistan sınırıdırKöyün Güneyinde Karşıköy Doğusunda Muratlı,Güneşli Köyü Batısında Güreşen Kuzeyinde ise Batum Köyü bulunmaktadırKöyün tarihi çok eski bir tarihe dayanmaktadırAtalarımız Rusya ile şavaşırken köyümüzde bir çok şehitler vermişlerdirKöyün Tarihi yaklaşık 150 seneye dayanıyorŞerefiye 1910 larda Rusya (SCBS) ye bağlıydı1919 da düşman işgalinden kurtularak Türkiye Cumhuriyetine bağlandı Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Artvin iline 55 Km, Borçka ilçesine 34 Km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2004 522 2000 311 1997 334 Ekonomi Köyün ekonomisi başta çay, fındık, kısmen mısır ve arıcılığa dayanmaktadır Ortalama olarak her evde 1 veya 2 hayvan olmak üzere kendi ihtiyaçları çerçevesinde hayvancılık yapılmaktır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Köy Muhtarı: AHMET SARUHAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 4556339/4153553 Cep Telefonu: 05333169166 Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 -AHMET SARUHAN 2004 - 1999 - Altyapı bilgileri Köyde,birden çok ilköğretim okulu vardır ancak hiç biri kullanılamamaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon ve adls internet bağlantısı mevcuttur Köy yolları ve çevresi doğa bakımından çok zengindir Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|