Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, için, okunacak, sıkıntısı

Can Sıkıntısı İçin Okunacak Dua

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Can Sıkıntısı İçin Okunacak Dua

Can Sıkıntısı Duası,Can Sıkıntısı İçin Okunacak Dua,Can Sıkıntısı İçin Dualar

Tevekkeltü alel hayyillezî lâ yemût* Vel hamdü lillâhillezî lem yettehız veleden ve lem yekün lehû şerîkün fil mülki ve lem yekün lehû veliyyün minez zülli ve kebbirhü tekbîrâ

Anlamı
Ölmeyen diriye dayandım ve güvendim Çocuk edinmeyen, mülkünde de ortağı olmayan, bir veliye ihtiyacı bulunmayan Allah'a hamd olsun Allah'ın şanını yücelt de yücelt

Fazileti
Efendimiz (sav) buyuruyorlar: Bir şeye canım sıkılınca hemen Cebrail (as) gelir, bana bu duayı okumamı hatırlatırlardı
Bizlerde canımız sıkılınca bu duayı en az 21 defa okumalıyız Ancak okuma esnasında İhlas ve sadakatle okunması lazımdır İhlas ile okumanın karşısında dağlar bile erir

İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur Onu okumalı, Allah'a teslim olmalıyız

Duâ şöyledir:

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu"

Manası
"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com