Dua En Büyük Silahtır... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dua En Büyük Silahtır...Dua en büyük silahtır ![]() ![]() ![]() "Eger kulum, bana ellerini kaldirir da dua ederse, ben o elleri bos olarak geri çevirmekten hayâ ederim "Bu konudaki baska bir Hadis-i Kudsi de söyle: "Ey adem oglu, dua senden icabet Benden ![]() ![]() ![]() istigfar senden, bagislamak Benden ![]() ![]() ![]() tövbe senden, kabul etmek Benden ![]() ![]() Şükür senden, fazlasiyla vermek benden ![]() ![]() sabir senden, yardim Benden ![]() ![]() ![]() Ne istedin ki Benden sana vermedim ![]() ![]() "Iste bu Hadisi Kudsiyi destekleyen Âyet-i Kerime: "Bana dua edin, icabet edeyim" Bu konuda açiklik getiren diger bir hadis,i kudsi de sudur: "Ben kulumun zanni üzereyim ![]() ![]() Artik diledigi gibi düsünsün!![]() ![]() "Yani siz dua ederken, o duanizin kesinlikle kabul görecegini düsünürseniz, biliniz ki mutlaka istediginiz meydana gelecektir! ![]() ![]() ![]() Nitekim, bu açidan olaya bakildigi içindir ki, önde gelen evliyâullahdan Imami Rabbani Ahmet Faruk Serhendi söyle demistir: "Bir seyi istemek, ona nâil olmak demektir Zirâ Allahu Teâlâ kabul etmeyecegi duayi kuluna ettirmez "Esasen dua etmek söz konusu oldugunda, birsey istemeyecegimizde hemen su âyet-i kerimeyi hatirlamaniz gerekmektedir: "Allah istemedikçe siz isteyemezsiniz "Yani, sizde ortaya çıkan bu istek, gerçekte Allah istemis oldugu için sizde ortaya çikmaktadir! ![]() Eger Allah istememis olsaydi, siz dahi o seyi isteyemezdiniz En kolay, en ucuz, yani bedava ve en tesirli sey DUA'dir ![]() ![]() ![]() Iste bu yüzdendir ki,DUA için "müminin silâhidir" buyurulmustur DUA nasil silâh olur ![]() ![]() ![]() DUA ile ZIKIR ile, o muhtesem BEYNIN ile, kendinizdeki mekanizmayi harekete geçirebileceginizden haberiniz var mi? ![]() ![]() ![]() "EN GÜÇLÜ SILAH" olarak bagislanmis DUA mekânizmasini biliyor musunuz? ![]() ![]() ![]() Fakir, garîb, nîce kisiler DUA ve ZIKIR ile nîce ZALIM SULTANLARI helâk ettiler! ![]() Nice yoksullar, büyük zenginliklere hep DUA ve ZIKIR ile eristiler! ![]() ![]() Nice, dertli, sıkıntili, hastalikli, ezâ, çile çekenler, hep kurtulusu, selâmeti DUA ve ZIKIR'de buldular! ![]() ![]() Insan, gerçegi itibariyle, Allah'in zâti sifatlariyla yaratilmis, O'nun varligi ile kâim ve dâîm varliktir ![]() ![]() ![]() Allah'in HAY ismiyle isaret edilen sekilde HAYAT sifatiyla vardir, yaşar ![]() ![]() ![]() alıntıdır |
|
|
|