Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
vermedin, yüz

Yüz Vermedin.

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yüz Vermedin.

Yüz vermedin Dini Hikaye

Fakîh Îsâ bin Muhammed şöyle anlatır:

Uzak bir diyârda idim Abdullah el-Ayderûs'u açıkça bulunduğum yerde görmeyi temenni etmiştim Mescide gittim Oraya bir dilenci ve yanında birisi gelip benden bir şey istedi Bir şey vermedim Oradan ayrılıp başka yere gittim O dilenci ve yanındaki kişi benim arkamdan geldi Sonra yine yanıma yaklaşarak benden bir şeyler istedi Yine yüz vermedim Bunun üzerine o dilenci ve yanındaki ayrılıp gitti Bir müddet sonra ben, Abdullah el-Ayderûs'un bulunduğu yere döndüm

Şeyh Abdullah'ın yanına giderek;

- Ben sizi gittiğim yerde alenen görmeyi temenni ettim Lâkin bu isteğim hâsıl olmadı,dedim

Bunun üzerine Ebû Muhammed el-Ayderûs ;

- Sana alenî görünmem hâsıl oldu Falan gün duhâ vaktinde sen falan mescidde idin Senin yanına bir dilenci geldi Yanında birisi de vardı Senden bir şeyler istediler Onlara bir şey vermedin Sonra kalkıp bir yere gittin Onlar da seni tâkib etti ve yine bir şeyler istediler Yine yüz vermedin İşte o dilencinin yanındaki ben idim Ben, senin yanına o kılıkla gelmiştim, dedi

Ben;

- Efendim! Sizin dedikleriniz doğrudur Fakat o size fazla benzemiyordu,deyince,

Şeyh Abdullah da;

- Eğer ben bu hâlimle senin yanına gelse idim, sen beni tanır ve insanlara haber verirdin, buyurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com