Yerin Karnı Açıktı |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yerin Karnı AçıktıHazret-i Mevlana’nın “rahime-hullahü teâlâ” vefatı yaklaşınca, sevenlerini bir “Firak heyecanı” sarar Ev içinde bir telâştır başlar Yanına yanaşıp; - Efendim, siz vefat ederseniz kime tâbi olalım? diye sorarlar Büyük velî; - Hüsameddin Çelebiye tâbi olun Vekilim Odur, buyurur - Cenaze namazını kim kıldırsın? derler Sadreddin-i Konevi hazretlerini işaret eder O anda hafif bir “zelzele” olur Ev halkı korkuya kapılır Hazret-i Mevlana; - Korkmayın! Yerin karnı acıktı, yağlı bir lokma ister, buyurur Vefatı iyice yaklaşır Hazret-i Mevlana’nın yanında sadece Hüsameddin Çelebi vardır O ara içeriye bir “delikanlı” girer Hazret-i Mevlana, Onu görünce yatağından fırlar hemen O yiğidi ayakta ve hürmetle karşılar Ve Hüsameddin Çelebiye; - Döşeğimi kaldır! diye emreder Hüsameddin Çelebi; - Peki efendim! der Ve emri ifa eder Ancak bu gelen yiğit kimdir? Bunu çok merak eder Ve edeble yaklaşıp sorar: - Siz kimsiniz efendim? - Ben Azrailim Geldim ki, Mevlana’yı Hak teâlâya davet edeyim Hazret-i Mevlana bunu işitir Ve ölüm meleğine dönerek; - Ey Azrail! Çabuk ol, beni Rabbime çabuk kavuştur, diye rica eder Beş Cemaziyel-ahir, Günlerden pazardır İkindi ezanları okunurken, Odada, “Kelime-i şehadet” yankılanır Hazret-i Mevlana dünyadan ayrılır Rabbine varır Gaslini yaparken, gaibten; - Âşık maşukuna kavuşmuştur! Bugün, Onun bayramıdır Artık Ona korku ve hüzün yoktur, diye bir ses duyulur |
|