İnşallah Sâlimen Gidersiniz |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İnşallah Sâlimen Gidersinizİnş sâlimen gidersiniz İbni Kavvam hazretleri “rahmetullahi aleyh”, hem âlim, hem Veli idi Sıffin’de doğmuş, Halep’te vefat etmiştir Sevenlerinden bir tüccar anlatıyor: Bir arkadaşımla Hama şehrine gidecektik Bazıları bize; - Hama yolu tehlikelidir, diyerek ikaz ettiler Biz bunu öğrenince, İbni Kavvam hazretlerine gidip dua istedik Bizi dinledikten sonra; - Gidiniz İnş sağ sâlim ulaşırsınız, buyurdu Duayı alınca ferahladık Ve ertesi gün sabah erken çıktık yola İki kişiydik, yüklerimiz de vardı İkimiz de kendi hayvanımızla çıkmıştık bu yola Derken Hama’ya yaklaştık Fakat beni bir uyku bastırdı bir ara Hayvanın üzerinde uyumuşum Uykumun arasında, omzuma bir elin dokunduğunu hissettim Bak biz uyumuyoruz Birisi beni uyandırıp; - Uyuma! dedi Bak biz uyumuyor, sizi tehlikelerden kolluyoruz Gözlerimi açıp baktığımda, İbni Kavvam hazretlerini gördüm yanıbaşımda Birlikte bizimle yürüdü biraz Hama’ya ulaşınca, ayrıldı yanımızdan Hiç huzurum yok Bir gün de bir genç gelip; - Hiç huzurum yok, ne yapayım? diye dert yandı bu zata Cevaben; - İslamiyet’i öğren ve tatbik et, buyurdu Resulullaha “aleyhisselam” uymak niyetiyle uyumak bile ibadettir Genç şaşırdı: - Uyumak mı ibadettir efendim? - Evet Kaylule etmek, Efendimizin “aleyhisselam” âdetiydi evladım Öğleden önce biraz uyumaya kaylule denir Menkıbeler Abdullatif Uyan |
|