Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arzusu, şahadet

Şahadet Arzusu

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şahadet Arzusu

Sa'd Bin Ebi Vakkas anlatıyor:
Uhud savaşında Bir ara baktım Abdullah bin Cahş yanıma geldi Dedi ki:
" Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?"
Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim Bir kenara çekildik Önce ben dua ettim:

" ALLAH'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli birini çıkar, onunla çarpışalım, ben onu öldüreyim Böylece hem en büyük hizmeti yapmış olayım, hem de ganimetini alayım" Abdullah Bin Cahş (ra) bu duaya "amin" dedi

ALLAH'a yemin olsun istediğim oldu

Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti:

" ALLAH'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli, zorba birisini çıkar Onunla kıyasıya savaşayım Sonra o beni öldürsün Bununla yetinmeyip karnımı yarsın Kulaklarımı, burnumu kessin Ve ben o halimle huzuruna çıkayım

Sen bana:

" Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda

ben de:

" Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım Haklarını veremedim Sağlam olarak onlarla senin huzuruna çıkmaktan haya ettim Bunun için onları senin ve Resul'ünün yolunda harcadım " diyeyim Sen de bana: " Doğru söyledin " diyesin ve beni affedesin

Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi Fakat sözleştiğimiz için amin dedim VALLAHi onun duası benimkinden daha hayırlıydı VALLAHi akşama doğru onu gördüm Burnu ve kulağı bir ipte sallanıyordu"

Aynı şehadet ve arzuya sahip olarak yüce huzuruna çıkma ve ebedi huzuruna kavuşma reca ve niyaziyle
Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com