Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balık, bilir, bilmezse, halık

Balık Bilmezse Hâlık Bilir

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Balık Bilmezse Hâlık Bilir

Birgün Cüneyd-i Bağdadi hazretleri "kuddise sirruh" bir deniz kenarına gitmiş Bir mecusi bol miktarda yem almış, denizdeki balıklara yem atıyormuş Cüneydi Bağdadi hazretleri "kuddise sirruh", ne yapıyorsun, demiş Mecusi; yem atıyorum, sevap kazanacağım demiş Cüneyd-i Bağdadi hazretleri, senin sevap kazanman için, evvela iman etmen lazım Sen müslüman değilsin, hangi sevaptan bahs ediyorsun, demiş Mecusi; peki benim bu balıklara yem verdiğimi o bahs ettiğin Allah görüyor mu, demiş Cüneydi bağdadi hazretleri; vallahi billahi görüyor, Onun bilmediği, Onun görmediği bir şey yoktur ki, demiş Mecusi, bu da bana yeter, demiş

Aradan seneler geçmiş Cüneyd-i Bağdadi hazretleri hacca gitmiş, tavaf ederken bakmış, mecusi de tavaf ediyor, gözyaşı döküyormuş Cüneyd-i Bağdadi hazretleri, burada ne işin var, demiş O beni gördü demiş Nasıl gördü deyince, sen gittikten sonra içimde bir nur parladı Baktım balıkların hepsi kelime-i şehadet getiriyor, ağaçlara baktım, kelime-i şehadet getiriyor, ben de kelime-i şehadet getirmeğe başladım Senin Rabbin beni gördü, O gördüğü için de buraya geldim ve sana bir nasihat vereceğim: " İyilik yap, denize at, balık bilmezse, Hâlık bilir" İşte Hâlık bildi ve beni mecusi iken mümin yaptı" demiş

Huzur Pınarı İnternet Radyosu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com