Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, kere

Aşk, Bir Kere

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşk, Bir Kere

Aşk, Bir Kere
Maeve Binchy

İrlanda’nın küçük bir kasabası olan Shancarrig’de başlıyor öykümüz Bahçesinde kocaman, kızıl bir kayın ağacı bulunan Shancarrig okulu öğrencilerinin okul döneminde ve sonrasında yaşadıkları, birbiriyle kesişen hayatları ve belki de gerçek sevgiyi arayışları "Aşk Bir Kere"

Duygusal, fakat aynı zamanda cesur bir öğrenci olan Maddy, yetişkin bir kadın olduğunda kasabanın kilise papazı Peder Berry’ye kaptırır gönlünü Çok kez buluşmalarına karşın, birlikte olmaya razı edemez Peder Berry’yi Çünkü böyle bir birliktelik için pederin yeminini bozması gerekmektedir Bunu yapmaz ve bir başka kasabaya gider Yıllar sonra peder, Maddy’yi arar ve onunla görüşmek istediğini söyler Geçen zaman hiçbir şekilde Maddy’ye unutturmamıştır Peder Berry’yi Fakat bu çağrı hiç de umutları yeniden canlandırmayacaktır, çünkü peder gittiği kasabada bir başka kadına âşık olmuştur Ve Maddy’den öğrendiği “hayat sadece bir kez yaşanır” gerçeğini yeni anlamıştır
Maeve Binchy’nin diğer romanlarında olduğu gibi aşkın şiirsel bir anlatımı ile ilk satırdan son noktasına kadar hiç bırakılamadan okunacak bir roman "Aşk Bir Kere"

Ustaca harmanlanmış incelik, mizah ve hüzün, ironi ve duygusallık Binchy'den yine zekice kalem alınmış, sürükleyici bir roman Elinizden bırakamayacaksınız
New York Times

Gündelik hayatın yoğun duyguları, olağanüstü bir gözlem gücü Ve Maeve Binchy
Sunday Times

Güldürüyor, ağlatıyor ve düşündürüyor Maeve Binchy sıcaklığı ve sempatisiyle sıradan insanları destansı bir dille aktararak, sanatsal bir anlatım sunuyor
San Francisco Chronicle

2001WHSmith Kitap Ödülü
1999Britanya Kitap Ödülleri Yaşam Boyu Başarı Ödülü
1976Jacob Ödülü (İrlanda)
1976Prag Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü (Deeply Regretted)

Gazeteci, kısa öykü yazarı ve romancı Maeve Binchi, İrlanda’nın başkenti Dublin’in dışında küçük bir köy olan Dalkey’de, 1940 yılında doğdu Killiney’deki Holy Child Convent adlı, Katolik kız çocuklarının gittiği bir okulu bitirdikten sonra University College’dan mezun oldu ve öğretmen olarak çalışmaya başladı
Yirmi üç yaşındayken, Kudüs’te İsa’nın son yemeğini yediği söylenen mağarayı ziyareti sırasında, dinsel inancını yitirdi Daha sonra bir kibbutzda çalışmak üzere İsrail’e gitti Yurtdışında bulunduğu sırada her hafta babasına, bulunduğu yerdeki hayatı ve savaş altındaki toprakları tasvir eden mektuplar yazdı Babası, bu mektuplardan birini, Dublin’de yayımlanan "Irish Times" gazetesine 18 pound’a sattığında Binchy’nin öğretmen maaşı, 16 sterlindi
Öykü tarzında kaleme alınmış bu mektup, Binchy’ye 1969 yılında "Irish Times"ın da kapılarını açtı Böylece, haftada iki kez yazan ünlü bir köşe yazarı ve İrlanda feminist hareketinin ilk kadın editörü oldu Londra’ya taşınan Binchy burada, daha sonra çocuk öyküleri de yazacak olan, BBC’nin sunucularından Gordon Snell’le tanıştı
Eşinin teşvik ve desteğiyle yazarlık yapmaya karar veren Binchy, çok sayıda öykünün yanı sıra, iki oyun ve kendisine Prag Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülü kazandıran bir de TV oyunu yazdı Maeve Binchy, "Evening Class" (İtalyanca Aşk Başkadır) adlı romanıyla uluslararası şöhret oldu
Maeve Binchy, eşi Gordon Snell’le birlikte Dublin’de yaşıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Aşk, Bir Kere

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Aşk, Bir Kere

tequila bu kitabı okuyup, beğendiysen helal olsun Ben mi anlamıyorum değerini bilmem ama bence okumaya değecek bir kitap değil

Kısa öyküler, aynı köyde yaşayan insanların ayrı ayrı ele alınmasıyla ortaya çıkmış Kitaptaki hiçbir öykünün okuyucuyu meraklandırmamasının yanında, ayrı ayrı öyküler okunmasını daha da sıkıcılaştırıyor Tam karaktere alışıyorum diyorsun, huuup

Aşk, bir kere Aptal rahibi asla affetmemeli Yazarı da böyle bir karakteri yaarattığı için asla affetmeyeceğim Tabi bu işin şakası Kitabı cidden tavsiye etmiyorum, para vermeye değmez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com