Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah’a, tevekkül

Allah’A Tevekkül

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah’A Tevekkül

Yahya b Mürre şöyle anlatıyor:

Hz Ali geceleri mescide gidip nafile namaz kılardı Biz de onu korumak için nöbet tutardık Bir keresinde namazını bitirdikten sonra yanımıza gelerek

“Burada niçin bekliyorsunuz?” diye sordu

“Seni korumak için” dedik

“Peki, beni göktekilere karşı mı yoksa yerdekilere karşı mı koruyorsunuz?” dediğinde de

“Seni yerdekilere karşı koruyoruz” diye karşılık verdik Bunun üzerine o şunları söyledi:

“Şunu biliniz ki gökte hüküm verilmedikçe yeryüzünde hiç birşey olmaz Hiç kimse de yoktur ki kaderi gelinceye kadar iki melek tarafından korunup muhafaza edilmiş olmasın Kaderi geldiğinde ise melekler o kişi ile kaderi arasından çekilip onları başbaşa bırakırlar Benim üzerimde de Allah tarafından görevlendirilen çok kuvvetli bir koruyucu vardır Ecelim geldiğinde bu koruyucu aramızdan çekilecektir Şunu da biliniz ki, kişi başına gelmesi takdir olunan şeylerin gelip kendisini bulacağına ve takdir olunmayan şeylerinse asla başına gelmeyeceğine inanmadıkça imanın tadına varamaz”

Hz Ali hayatının son gecesinde hiç bir yerde rahat edemiyor ve yerinde duramıyordu Aile efradı onun bu halinden kaygıya düşerek kendi aralarında fısıldaşmaya başladılar Sonra da bu hususta onunla konuştular Hz Ali şunları söyledi:

“Hiçbir kul yoktur ki beraberinde kendisini gelecek tehlikelere karşı koruyan iki melek bulunmasın Bu durum takdir olunan gelinceye kadar böyle devam edecektir Kader geldiğinde melekler onunla kaderi arasından çekilirler!”

Hz Ali bunları söyledikten sonra mescide gitmek üzere evinden çıktı ve yolda vuruldu Muratoğulları kabilesinden bir kişi mescitte namaz kılmakta olan Hz Ali’nin yanına gelerek

“Ey Ali! “Dikkatli ol! Çünkü bizim kabileden bazı kimseler seni öldürmek istiyorlar” dedi Hz Ali de ona şunları söyledi:

“Her insanın yanında, kader gelinceye kadar kendisini koruyacak olan iki melek bulunur Kader geldiğindeyse bu iki melek o insanla kaderi arasından çekilirler Ecele gelince, o, çok muhafazalı ve sağlam bir koruyucudur

– Hz Ali’ye

“Seni korumamızı ister misin?” diye soruldu O da

“Her kişinin koruyucusu kendi ecelidir” buyurdu

İki kişi aralarındaki bir anlaşmazlıktan dolayı Hz Ali’ye müracaat ettiler O da onları dinlemek üzere bir duvarın dibine oturdu Bunun üzerine o iki kişiden biri:

“Ey Mü’minlerin Emîri! Dikkatli olun, arkanızdaki duvar yıkılacak gibi duruyor” dedi Hz Ali ise hükmünü verdikten sonra kalktı Kalkışından az sonra da duvar yıkıldı

Abdullah b Mes’ud ölüm döşeğindeydi Hz Osman onu ziyaret ederek

“Nerenden şikayetçisin?” diye sordu İbn Mes’ud

“Günahlarımdan!” dedi Hz Osman bu kez

“Canın ne istiyor?” diye sordu Abdullah b Mes’ud

“Allah’ın rahmetini!” karşılığını verdi Hz Osman

“Sana bir doktor çağırayım mı?” dedi Abdullah

“Bu hastalığa yakalanmama zaten doktor sebep olmuştur” diye cevap verdi Hz Osman’ın

“Sana maaş bağlatmamı ister misin?” sorusuna da

“Benim maaşa ihtiyacım yoktur” karşılığını verdi En sonunda Hz Osman’ın

“Senden sonra kızların ne ile geçinecektir?” diye sorması üzerine de şunları söyledi:

“Sen benim kızlarımın fakir düşmelerinden mi korkuyorsun? Ben onlara her gece Vâkıa Sûresi’ni okumalarını emrettim Çünkü Hz Peygamber’in ‘Vâkıa Sûresi’ni her gece okuyan kimse asla fakirlik ve geçim sıkıntısı çekmez!’ buyurduğunu işittim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com