Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğru, ebedi, edebilmek, gülü, sevgiliye, tefsir

Ebedi Sevgiliye Doğru Gül'ü Tefsir Edebilmek

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ebedi Sevgiliye Doğru Gül'ü Tefsir Edebilmek

Gülün Tefsiri Ebedi sevgiliye doğru Gül'ü Tefsir Edebilmek

Bu yolda gidenler öyle iyi bilir ki Gülün Yolculuğunu

Haydi bilmeyenlerle bir yolculuğa çıkalım beraber
Önce bu yola talip olmak gerekir, yoksa gülden başka çiçeklerde var, dikensiz,isteyen onlara gidebilir

Ama madem yolun gülün yolculuğuna benziyor, talebin onu istiyor, o zaman hazır ol, karşılaşacaklarına

Yola başladık
Yol dikenli, başladı bile seni incitmeye, canından can kanından kan damlar sızım sızım
Yılmak yok devam,bak senden önce giden kardeşlerin var, onlarda gidiyor ayakları kanaya kanaya, yürekleri sızlaya sızlaya
Bak ufukta yeşil yapraklar var bunlar senin ailen,dostların sevdiklerin,akrabaların
Çok sevdin hepsini değilmi?
Varını yoğunu vermek istedin, canını isteseler verirdin, o kadar çok sevdin herkesi, çünkü hamurunda SEVGİ vardı,VEDUD esması ağır basıyordu yaradılışında
Elinde değildi ki sevmemek, çok kırdılar gönlünü, analı babalı yetim büyüdün, bilirsin kırık gönlün ne olduğunu
Bu yüzden midir ki dayanazmadın bir kırık gönül görsen
Sevdin herkesi şartsız sevdin, karşılıksız sevdin,beklentisiz sevdin

Anlamadılar, incittiler seni, boynu bükük ayrıldın onlardan yada, onlar senden
Bak yol devam ediyor ,gülün dalı uzun daha ,demek ki bitmedi bu yol daha

Yinemi dikenler, ahh kanattı yine ayaklarımı olsun, alıştım acılara varsın kanatsın, yansın yüreğim

Ağlarsın kimsenin görmediği yerlerde, ağlarsın doyasıya, yağmur olur söndürür yanan yüreğinin acılarını

Yine yeşil yapraklar çıktı, bari bunlara tutunayım, ne olur ihtiyacım var,sevgisiz yaşayamam ben ne olur sizde kırmayın beni,bari siz bana karşılık verin!!!!

Dersin

Yokmu!! Bittimi!! Her yerde sevgiye neden bu kadar düşman herkes, neden menfaat olmuş tüm sevgiler, zormu karşılıksız sevmek zormu!!!!!

Tutundun sımsıkı bu yapraklara bırakmayacağım artık, aradığım belki bu sevgilerdi

dersin

Yok yok yine atıldın, itildin,yine vuruldun kalbinden
Yarim,Eşim,evladım,komşum dedin, varını yoğunu fedaya hazırdın onlar için, ettinde
Ne mi oldu boş verin
Hadi gönlüm yola devam, gül yolculuğuna madem girdik hadi devam edelim

Elbet vardır bu yolun üzerinde olmamızın bir sebebi, Mevlam hiç bir kulunu boş yere bir yerde bulundurmaz vardır bir hikmeti
Merkez efendinin dediği gibi herşey merkezinde

Dikenler yine kanatıyor yüreğini taşlayan taşlayana

Artık ümidini kaybetmek üzeresin

Öyle bir sevgisiz kaldı ki yüreğin, tam bu dünyada sevgiye yer yok diyecektin ki

Oda ne farklı bir şey çıkıyor önüne, bu karşılaştığın yapraklara benzemiyor,bu farklı, sanki içinde bir sır saklıyor gibi

Aman ALLAH'ım bu ne güzellik, nereye geldim ben, dersin
Nedir bu kat kat kırmızı perdeler neyi anlatıyor sırrı nedir???
Gül bahçelerini hep dışarda arardın, sanki artık yüreğinde gül bahçesini yaşıyorsun
Evet sevgi bitmemiş demek, diğer sevgilerden vefa göremeyişinin sebebi bu olsa gerekti

Eğer onlarda takılıp kalsaymışsın bu güzelliği göremeyecektin
Bu sevgi ALLAH SEVGİSİ

ALLAHım tüm dertlerim bitti,artık yüreğim acımıyor sanki güneş benim içimde doğdu

İçimdeki karanlıklar bitti, tüm kalp hastalıklarım yandı bitti
Artık Mevlana hz leri gibi bakabiliyorum hayata, yaradılanları hoş görüyorum Yaradandan ötürü demiş Yunus, Onu'da anlıyorum artık
Tüm resimlerle dolu kainat, Ressam sensin
Marifetullah ne büyük bir ilimmiş ALLAH'ım, samanyolu küçücük kaldı senin ilminin yanında

Dersin

Meğer ne de boş şeyler için üzülmüşüm, asıl senden ayrı geçirdiğim saniyelere üzülüyorum artık

Seni tanıdıkça Aşık oluyorum sana, hayranlığım kat be kat artıyor

Hayretlerdeyim

Neden! Neden!!!! Resimlerle oyalanmışım bunca zaman

Leyla Leyla derken, Mevla'yı neden unutmuşum, halbuki Leyla sadece bir okulmuş, sana gelen yolu tarif eden bir okul

Yürek kavruluyor ilahiaşkın ile dönüyorum, dönüyorum, aklım yerinde değil,bu kadar mı güzelmiş senin aşkın, bana verseler tüm kainatı, asla istemem
Varsın saraylar, köşkler, huriler, gılmanlar, dünyalıklar, ukbalıklar isteyenlerin olsun

BANA SENİ GEREK ALLAH'IM BANA SENİ GEREK

Dersin

Gülün çiçeğinde Muhabbetullah ilmini buldum ALLAH'ım
Mevlamın sırrı ki çile çekmeden ele geçmiyor, bedel istiyor, ama aldıklarının karşılığında, öyle bir Hazine veriyor ki, geri istemiyorsun verdiklerini
Mevlam geri veriyor aldıklarını, bu sefer sen istemiyorsun

Seni Seviyorum ALLAH'ım, Seni Seviyorum
Sana Aşkımı İlan Ediyorum
Duysun cümle alem,Aşığım aşık

Dersin

Varsın bu kulunda senin aşıklarından yazılsın,
Aşk hamalı olsun, bu öyle bir yükkü hürmetle taşınası

Mevlam ne olur Cemallulah'ından mahrum etme bu acizide

Ne arzum ne dileğim kaldı şu fani dünyada
Bir dileğim varsa Senin Cemalindir ancak

Yüreğimdeki bu yangınını Cemalini seyretmek söndürür ahirette

Bana düşen son nefesi beklemektir , aşkla hizmet gerekir tüm kullarına ki, olada bir kulu dua ederde Cemalullahı kazanabilir bu garip aşık

Dersin

Son nefesim Şeb-i aruz olsun ilahi
Herkes gülsün, ağlamak yok, Cenazem Düğünümdür
Mezarıma güller dikin, dikin ki Muhabbetullahı herkes okusun, güllerin dallarında, yapraklarında, çiçeğinde

Dersin

Bir şey unuttum değilmi? Nedenmi kırmızı gül?

Kurban olduğumdandır Mevlama, canımı O'na adadığımdandır
Herkes bir şey için yaşar şu fani dünyada, varsın bu garip aşıkta O'nun için yaşasın, şehitler gibi canını feda etsin, çokmu O'na bir can feda etmişim, al Mevlam canım senindir

Dersin

Emanetin Senin'dir

Ne zaman ki gönderdin AZRAİL AS'I

'' HAZIRMISIN'' dediğinde

'' HAZIRIM ARTIK GİDELİM'' diyeceğim O'na

İNŞAALLAH

Dersin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com