Yaratılış Gayesi |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaratılış GayesiSual: Allah, dünyayı ve insanları niye yarattı? Niye bir kısmını Cennete, bir kısmını da Cehenneme koyacak? CEVAP Allahü teâlâ dünyayı ve kâinatın tamamını insan için yarattı Bitkileri, hayvanları, su, taş, toprak, maden gibi her şeyi insanın faydalanması için yarattı İnsanları da, kendisini tanımaları ve kendisine ibadet etmeleri için yarattı Bu tanımanın ve ibadetin faydası da, yine insanlaradır İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Allahü teâlâ, hiçbir şey için, hiçbir şeye muhtaç değildir Yaratılmakla, biz kıymetlendik, şereflendik Zâriyat suresinin, (İnsanları ve cinleri, bana ibadet etmeleri için yarattım) mealindeki 56 âyet-i kerimesindeki (ibadet etmeleri için) ifadesi, (beni tanımaları için) demektir Yani, Allahü teâlâyı tanımak, inanmak için yaratıldık Hadis-i kudside, (Tanınmak için, her şeyi yarattım) buyurması, (Beni tanımakla şereflenmeleri için) demektir (1/266) Cennet ve Cehennem de, insanların amellerine göre yaratıldı İman edip iyi işler yapanlar Cennete, iman etmeyenler Cehenneme gidecek ve hepsi orada sonsuz kalacaktır Hiç kimseye zulmedilmeyecek, orada herkes yaptığının karşılığını görecektir dinimizislamcomdan alıntıdır |
|