Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gâyesi, yaratılış

Yaratılış Gayesi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaratılış Gayesi

Sual: Allah, dünyayı ve insanları niye yarattı? Niye bir kısmını Cennete, bir kısmını da Cehenneme koyacak?

CEVAP
Allahü teâlâ dünyayı ve kâinatın tamamını insan için yarattı Bitkileri, hayvanları, su, taş, toprak, maden gibi her şeyi insanın faydalanması için yarattı İnsanları da, kendisini tanımaları ve kendisine ibadet etmeleri için yarattı Bu tanımanın ve ibadetin faydası da, yine insanlaradır İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, hiçbir şey için, hiçbir şeye muhtaç değildir Yaratılmakla, biz kıymetlendik, şereflendik Zâriyat suresinin, (İnsanları ve cinleri, bana ibadet etmeleri için yarattım) mealindeki 56 âyet-i kerimesindeki (ibadet etmeleri için) ifadesi, (beni tanımaları için) demektir Yani, Allahü teâlâyı tanımak, inanmak için yaratıldık Hadis-i kudside, (Tanınmak için, her şeyi yarattım) buyurması, (Beni tanımakla şereflenmeleri için) demektir (1/266)
Cennet ve Cehennem de, insanların amellerine göre yaratıldı İman edip iyi işler yapanlar Cennete, iman etmeyenler Cehenneme gidecek ve hepsi orada sonsuz kalacaktır Hiç kimseye zulmedilmeyecek, orada herkes yaptığının karşılığını görecektir

dinimizislamcomdan alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com