Yüreğim... |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüreğim...Sevda dergahında divane oldum Susarak ismini anar yüreğim Kalbinin oduna pervane oldum Bir gün dursa bile yanar yüreğim Bir gaflet anında girdin özüne Sırların sırrıydı, erdin özüne Dert senden gelirse, derdin özüne Gülerek kendini banar yüreğim Bu nasıl yanmaktır, bu nasıl çile Aşkınla çevirdim deryayı küle Yanında sen yoksan ateşte bile Buz tutar, kar olur, donar yüreğim Haykırdı hicranlar, türküler sustu Tek senle barıştı, tek bana küstü Lal olmuş bülbüldür her akşamüstü Gönül pencerene konar yüreğim Kırık bir saz olur senin elinde Bin çile hıçkırır bir tek telinde Avare sakidir hasret ilinde Vuslatı, vuslata sunar yüreğim Uyutur uykuyu kalır uykusuz Sana sevgi dolu bana duygusuz Gün olur çöllerde Mecnundur susuz Gün olur Leyla'ya pınar yüreğim Sen sevda yolcusu, yüreğim bir han Ben çile mahkumu, yüreğim zindan Sensiz kurak çölde kırılmış fidan Seninle asırlık çınar yüreğim Bir nasihat sana benden hediye Mansur'un izinde dolaşmak niye Haykırıp durursun 'aşk benim' diye Dara çekilmek mi hüner yüreğim? |
|