Başörtüsü Şiirleri |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Başörtüsü ŞiirleriBaşörtüsü Başörtüsü Bir tarihin tutsak görüntüsü Başörtüsü Suçların en gizli dürtüsü Başörtüsü Bir yüreğin deprem öyküsü Başörtüsü Bir hayalin içten çöküntüsü Başörtüsü Girift çelişkiler örüntüsü Başörtüsü Aşkın ipek örtüsü Bir medeniyet kürsüsü Bir özgürlük türküsü Bir takva süngüsü Ve kötülük sürgüsü Başörtüsü İnanç ve ahlakın sağlam köprüsü Başörtüsü Geleceğin yitmeyecek tütsüsü Başörtüsü Bir genç kızın en güzel süsü Turgay Evren Kızından babasına mektup Dün, yine okula gittim almadılar Yalvardım yakardım tınmadılar Koskoca herifler utanmadılar Ben böyle canı neyleyimneyleyim baba Dün hüngür hüngür saatlerce ağladım Hem ağladım hem de hayatı sorguladım Sordum sordum ama cevap alamadım Bu benim suçum değil neyleyim baba Açmam saçımı açmamtelimi göstermem baba Varsın emeklerim olsunlar heba Ama bir gün kalemi tutarsam hesaba Dünde sende vardın neyleyim baba Tevekkül Allaha'dır zillete katlanılmaz Ya örtüm ya okul, ortası olmaz Gel gör halimizi baba; yürek dayanmaz Öz yurdumda esirim neyleyim baba Ninemin yemenisi anamın al yazması Dedeminde seninde cılız kızması Varsın bana çıksın iman faturası Bu yolda ölmekse, öleyim baba Eşeğine değil balanına vuruyorlar Başörtüsü bahane dinime sövüyorlar Böyle giderse bu devran kapıdan giriyorlar Yüzde doksan dokuz müslümanı neyleyim baba Kalk ayağa kalk uyuma müslüman Ne oldu nerede kalbindeki iman Gün gelir minareden duyulmaz ezan Uykuda yatan müslümanı neyleyim baba SARPA SARDIM DÜŞLERİMİ Aslında biliyorum biraz tuhaf olacaksın Sarpa sardım düşlerimi Karanlıkta ateşi parlayan böceği görünce Lalelerin kızılyaprağında çiğ tanesi oldum yere düştüm Irmakların aşk şarkıları söyleyen ab-ı hayatında Gülümseyen yüzünü gördüm Karanlığın en zifirî anında Ayın parıltısını hatırlatan gecenin güneşi gözlerini düşündüm Erkenden sonsuzluğa süzülen şahin bakışlarında özgürlüğü tattım Rüzgârın ılık ve endamlı esintisiyle senin için şarkı söyledigimi duyunca erişemeyeceğim hayallere daldım Sarpa sardım düşlerimi Meryem?in mahremiyetini taşıyan örtünde Sümeyye?nin kanını, kutsallığını gördüm Baktığım zaman yüzünde cennet çocuklarının masum gülüşlerini gördüm Anladım düşündüm yalnızlık ölüm gibi her yanımı sardığı zaman Sarpa sardım düşlerimi Rahmet esintisiyle gelen baharda uçuşan kelebeklerin dalında seni gördüm Ayırırlarken bir gülü dalından ağladığını duydum seni düşündüm Merhametine sığındım ilahi aşkın bir çocuk gibi özgür oldum Aslında biliyorum biraz tuhaf olacaksın Sarpa sardım düşlerimi BAŞÖRTÜNE DÜŞMANLIK MI VAR ? Vakitlerim yine kararmaya başladı Dünyam siyahlara büründü Bu kurşuni havalar, Yüreğimde ki cehennem! Ölümü gösterip sıtma veren heybetler! Vicdansızlığın resmi sürgün merasimleri ? Başörtüme bir düşmanlık mı var? Kafama atılan çelik pençeler Önüme konmuş uzunca setler Kurşunlanan taze mevsimler ? Beni benden alıp yozlaştırmak isteyen mi var? Göçmen kuşların kanadına takmalar Zehir zembelek, kart kelamlar Arabistan? lar, Kanada? lar ? Giyotine modern isim takanlar mı var? Lokman Hamitoğlu Babanın Kızına Nasihatı Bu günler geçecek ne olur sabret Sabırsız gonca gül açılmaz kızım Sabaha ramak var az daha gayret Emeksiz ekilen biçilmez kızım Allah?ın yardımı gelecek inan Yanlışa sapmıştır siyasi sanan Kim derse sana ?inanma yalan? Mevla?nın emrinden kaçılmaz kızım Sana yobaz diyene ne kadar yazık Pislikle yoğrulmuş mayası bozuk Bunların bizlere attığı kazık Bir değil on değil sayılmaz kızım Doğrudan kayma sen böyle hürsün İster cahil desinler isterse körsün İnsan bir gaflete dalmayagörsün Bir yattımı bir daha ayılmaz kızım Yaram çok büyük işlemez yama İncidir gözyaşın işle oyama Görünüşü belki insandır ama Edepsiz insandan sayılmaz kızım Derdim bir değil sayamam çoktur Bu yolda davamız elbette haktır Şüpheye yer yok Rabbimiz tektir Gayriye boynumuz eğilmez kızım Burak Taş Değerli kardeşlerim arzu ederseniz siz de internetten okuyup beğendiğiniz başörtüsü ile ilgili şiirleri burada yayınlayabilirsiniz |
Başörtüsü Şiirleri |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Başörtüsü ŞiirleriBaşörtüsü Başörtüsü Bir tarihin tutsak görüntüsü Başörtüsü Suçların en gizli dürtüsü Başörtüsü Bir yüreğin deprem öyküsü Başörtüsü Bir hayalin içten çöküntüsü Başörtüsü Girift çelişkiler örüntüsü Başörtüsü Aşkın ipek örtüsü Bir medeniyet kürsüsü Bir özgürlük türküsü Bir takva süngüsü Ve kötülük sürgüsü Başörtüsü İnanç ve ahlakın sağlam köprüsü Başörtüsü Geleceğin yitmeyecek tütsüsü Başörtüsü Bir genç kızın en güzel süsü Turgay Evren ALLAH Celle Celalühü Razı olsun kardeşim Diğerlerini okumadım ama başka bir zaman okurum inşaALLAH Selam ve dua ile ALLAH'a emanet olun |
|