Yayla Çorbasını Hiç Böyle İçtiniz Mi |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla Çorbasını Hiç Böyle İçtiniz MiYayla çorbasını hiç böyle içtiniz mi H Kübra Tongar dan Bugün biraz grip olmamın da etkisiyle canım hiç yemek hazırlamak istemiyordu Ama her anne gibi ben de çocuğuma hazır yemekler vermektense, hasta da olsam kalkıp onun için birşeyler hazırlamaya çalıştım Mutfağa gittiğimde niyetim yayla çorbası yapmaktı Ama bu sefer hem değişiklik olsun, hem de miniğim daha çok vitamin alsın diye, normal tarifte olan un ve pirinç yerine, irmik ve bulgur kullandım Sonuçsa İsmail Enes'in bir solukta severek içtiği leziz bir çorbaya dönüştü İşte yenilik seven anneler için verdiğim İrmik ve bulgurlu Yayla Çorbası tarifi Malzemeler: 2 su bardağı yoğurt ( tercihen ev yoğurdu) 1 çay bardağı bulgur 2 çorba kaşığı irmik 1 çorba kaşığı buğday unu 1 yumurta yarım çay bardağı süt tereyağı nane tuz ( 1 yaş ve üzeri bebekler için ) Yapılışı: -Öncelikle tencereye yoğurt, yumurta ve unu koyup güzelce çırpın -Homojen bir hale gelen karışıma süt, irmik ve bulguru ekleyip ocağa koyun -Karışım güzelce kaynarken bir taraftan su ısıtın -Karışıma naneyi ve bir tatlı kaşığı tereyağını katıp, sıcak suyu ekleyin -10 dakika kadar kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip yemeğin altını kapatın -Miniğinize afiyet olsun |
|